8 Жовтня, 2025
Дуже смачні курячі гомілки в молоці: м’ясо нехитре, але молоко творить дива. Рекомендую.

Дуже смачні курячі гомілки в молоці: м’ясо нехитре, але молоко творить дива. Рекомендую.

Курячі ніжки зазвичай розглядаються як один із найбільш звичайних видів м’яса, який найчастіше просто смажать. Однак ми вдосконалили спосіб приготування цих ніжок, зробивши їх ніжними, як високоякісне філе або вирізка завдяки процесу розкриття і приготування в молоці.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Візьміть кожну ніжку і ретельно промийте їх під холодною водою. Потім висушіть серветкою. Візьміть кожну курячу ніжку і обережно розкрийте її навколо кісточки, використовуючи гострий ніж. Це допоможе м’ясу поступово прогрітися і поглинути аромати спецій.
  2. Перекладіть готові ніжки в глибоку миску і посипте їх сіллю, чебрецем, червоним перцем чилі, каррі та сухим часником. Потім залийте їх молоком та залиште під плівкою в холодильнику на годину. Цей крок допоможе м’ясу насититися смаком спецій та зробить його ніжним завдяки молоку.
  3. Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте олію. Коли олія розігріється, акуратно вийміть курячі ніжки з молока, добре обсушіть серветкою і викладіть на сковороду. Обсмажуйте ніжки по обидва боки до отримання золотистої скоринки та повної готовності м’яса. Це займе приблизно 10-15 хвилин із кожного боку, залежно від розміру ніжок.
  4. Коли ніжки готові, викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Подавайте курячі ніжки гарячими, вони будуть неймовірно ніжними та ароматними.

Щоб досягти максимальної ніжності та аромату, залиште курячі ніжки в молоці зі спеціями в холодильнику не тільки на годину, але краще на триваліший час, наприклад, на ніч. Це дозволить м’ясу ще краще ввібрати в себе смаки і зробить його ніжним та соковитим.

Ось що нам знадобиться:
6 курячих ніжок

1 ч л солі
1 ч л чебрецю
1 ч л червоного перцю чилі
1 ч л каррі
1 ч л сухого часнику
6 ст л соняшникової олії
150 мл молока

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *