27 Липня, 2025
Дуже смачні мариновані кабачки на зиму “Кривава Мері”: хрусткі, в міру гострі (секрет у маринаді)

Дуже смачні мариновані кабачки на зиму “Кривава Мері”: хрусткі, в міру гострі (секрет у маринаді)

Готую на зиму незвичайні кабачки “Кривава Мері” – виходять хрумкі, в міру гостренькі і неймовірно смачні, а увесь секрет у маринаді!

Вперше скуштувала цей рецепт 2 роки тому, зробила на пробу всього 3 баночки, а взимку, коли відкрила, пошкодувала, що не зробила більше. Торік закрила вже 10 банок, останню у березні відкрили. Тепер, це моя обов’язкова заготовочка, повторюватиму щороку!

Рецепт, звичайно, не мій, знайшла у мережі саме під такою назвою. Основа тут це томатна заливка, як і в однойменному коктейлі томатний  сік. Звідси, певне, і назва така!

Інгредієнти:
На вихід 2 л.

 Кабачки – 1 кг. (Може знадобитися більше чи менше)
У кожну банку:

смородини лист 1 шт.

вишні лист 2 шт.
запашний перець 3 шт.
часник 1 зубчик
гострий перець 3 кружечки
оцет 9% 1 ст. л.
Маринад:

вода 1 л.
сіль 40 г.
цукор 85 г.
томатна паста 130 г.
Приготування:

  1. Кабачки нарізаємо на невеликі брусочки, висотою на пару см менше, ніж висота банки.
  2. У чисту баночку укладаємо листок смородини, вишні та запашний перець. Потім вертикально і максимально щільно укладаємо кабачки в банку.
    Якщо немає листя смородини і вишні не біда, можна обійтися і без них.
  3. Зверху закладаємо пластини часнику, кілька кілець гострого перцю Чилі та докладаємо, при необхідності, короткі брусочки кабачків (залишки).
  4. Доверху заливаємо окропом, накриваємо кришками і даємо постояти 15 хвилин.
  5. Через 15 хвилин зливаємо воду з банок у каструлю, додаємо сіль, цукор, томатну пасту, перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо рівно 1 хвилину і знімаємо з вогню.
  6. У кожну банку вливаємо 9% оцет, доверху, заливаємо гарячим маринадом томатним і накриваємо кришками.
  7. На дно каструлі укладаємо марлю або рушник, ставимо банки, заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання рівно 15 хвилин.

Після стерилізації щільно закручуємо банки кришками, ставимо дном вгору, укутуємо в ковдру або рушник і залишаємо до повного остигання.

Такі кабачки добре зберігаються в будинку, в темному місці при кімнатній температурі! Я зберігаю на кухні у звичайній шафі.

Мариновані кабачки на зиму

Кабачки виходять хрусткі, в міру гострі та дуже смачні! Чудова закуска до будь-якого столу! Якщо любите кабачки, рецепт точно сподобається! Зробіть на пробу баночку-другу, впевнена, після цього така заготовочка увійде до вашого “обов’язкового” списку зимової консервації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *