Палюшки — це одна з найсмачніших страв української кухні. Її традиційни рецепти передаються з покоління до поколінь. Цю смакоту готували ще наші прабабусі, а ось тепер настав і наш час пригощати рідних, гостей цією класичною українською стравою.
Пише Школа Життя
Трішечки поглиблюючись в історію назви цієї страви, треба відмітити, що залежно від регіону палюшки мають трішки інші назви. Наприклад, на Львівщині їх називають саме палюшки, а ось на Івано-Франківщині — це вже клюски. На Харківщині та Київщині — ледачі вареники, на Одещині — пальчики.
Особливість приготування однакова, різниця може бути тильки в тому, що пальчики, та ледачі вареники готуються із начинкою, частіше це сир, а ось палюшки — без начинки, зато з смачними приправами: смажена цибулька, шкварочки.
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- яйця — 1-2 шт.;
- борошно — 1-2 склянки;
- крохмаль — 1-2 столові ложки;
- сіль (за особистим смаком).
Картоплю почистити, відварити та добре розтовкти, дати їй охолонути. Після цього, ще раз добре потовкти, додати яйця. Тісто потрібно замішувати туге, для того щоб воно дійсно вийшло тугим, додається крохмаль.
Після вимішування формуються палюшки та додаються в кип`ячену підсолену воду, при приготуванні їх слід постійно помішувати. Як тільки вони закипіли, їх виймають, кладуть на друшляк та обдають охолодженою водою.
Смачненьки палюшки слід подавати в полумиску з додаванням шкварочок, смаженої цибульки, грибів.