Інгредієнти з розрахунку на банку 1л:
Помідори – 10 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики.
Сіль – 1 ч. Ложка.
Цукор – 1 ст. ложка.
Оцет 9% – 1 ч. Ложка.
Чорний перець горошком – 10 шт.
Рослинна олія – 2 ст. ложки.
Пучок петрушки.
Спосіб приготування помідорів на зиму:
Банки заздалегідь потрібно простерилізувати, а кришки прокип’ятити.
- Ріпчасту цибулю необхідно нарізати тонкими кільцями. Свіжу зелень нарізати.
- Найкраще використовувати помідори овалоподібної форми. Помідори розрізати навпіл і вирізати плодоніжки.
- На дно банки відправити чорний перець горошком. Можна використовувати суміш перців, так навіть буде смачніше. Так само відправити 2 зубчики часнику, їх необхідно розрізати навпіл. У кожну банку влити по 2 ст. ложки рослинної олії.
- Викласти шар з помідорів, потім зелень і кільця цибулі. Так необхідно заповнити доверху банок. Потім в кожну банку додати цукор (1 ст. ложка) і сіль (1 ч. ложка).
- Заповнені банки доверху залити крутим кип’ятком. Прикрити кришками.
- На дно глибокої каструлі постелити рушник. На рушник встановити банки прикриті кришками. У каструлю налити теплу воду до плічок банок. З моменту закипання стерилізувати 10 хвилин.
- Через зазначений час вийняти банки. У кожну банку влити по 1 ч. ложки оцту 9%, а потім щільно закрити кришками. Перевернути банки кришками вниз і огорнути ковдрою або рушником до повного охолодження.