Свинячі реберця стали постійною стравою в святковому і звичайному меню. Варіантів приготування безліч, залежить від смаку і фантазії. Їх можна готувати в мультиварці, на сковороді, але мова піде про класичний метод – запіканні в духовці. Смак виходить відмінний. Головне знати деякі секрети і правильно застосувати їх в процесі приготування.
Основний інгредієнт страви – свинячі ребра.
Для маринаду потрібні такі продукти:
- сацибелі;
- майонез, соєвий соус;
- гірчиця;
- кетчуп;
- мед.
Стадії приготування
- Підготувати маринад, змішавши всі перераховані продукти в одній ємності.
- Реберця порізати і залити маринадом.
- Ємність накрити кришкою і поставити на полицю холодильника мінімум на 6 годин.
- Викласти реберця на деко, спеціальну форму і поставити в духовку, температура в якій повинна становити не менше 180 градусів.
Час запікання залежить від методу приготування: в фользі страва повинна готуватися майже 35 хвилин. Головне, щоб реберця не пересушились і залишалися соковитими. На деку досить для повної готовності 30 хвилин.
Метод приготування соусу можна урізноманітнити іншими продуктами
Реберця можна додавати до гарніру, але і в якості самостійної страви вони прикрасять будь-який стіл.