Ви дуже просили цей перчик фарширований капустою, і я з Вами ділюся. Можна і на зиму і так поїсти на стіл, навіть святковий! Чоловіки особливо зацінять таку смакоту! Тому зберігайте перевірений смачний рецепт собі!
Терміново забирайте рецептик і приготуйте його на зиму для своїх рідних, їм сподобається!
Інгредієнти:
30 шт солодких перців. Беріть великі м’ясисті!
середній качан капусти
2-5 штук моркви
Для маринаду 1 норма:
100 мл олії без запаху,
0,5 л води,
100 г цукру,
1 ст. л. солі не йодована! Звичайна кам’яна!
100 мл 6% оцту (як з 9% зробити 6% – 67 грам 9% оцту розбавили 33 грамами води і готово)
2 стручка гіркого перцю. Можна 1 шт за смаком
Приготування:
Готуємо перець для фарширування акуратно видаляємо плодоніжку з насінням, добре промиваємо.
Кип’ятимо воду і проварюємо перчик 2-4 хвилини, до м’якості, треба дивитися, тому що перець буває різний по товщині.
Шинкуємо капусту, моркву натерти на великій терці, перемішуємо з капустою та начиняємо наші перчики. Укладаємо в каструлю.
Для маринаду кип’ятимо всі інгредієнти та заливаємо перці. І гострий перчик не нарізаємо, а просто кип’ятимо з маринадом, потім забираємо.
Маринаду беру 2 норми! Маринад під гнітом має повністю покрити перці!
Ставимо перці під гніт залишаємо на дві доби. (накриваю тарілкою перець і ставлю зверху баку з водою)
За дві доби можна дегустувати або прибрати в холодильник на зберігання.
На зиму:
Потім розкладаємо по баночках. Коли укладаємо перці в баночки, його трохи притискаємо, але не сильно утрамбовуємо.
Можна в кожну баночку покришити по часточці часнику, заливаємо маринадом з каструлі, прикриваємо стерилізованими кришками і ставимо стерилізувати на 20 хвилин з моменту закипання.
Закручуємо. Перевертаємо догори дном та ставимо під ковдру. Як остигли зберігаємо в темній шафі чи підвалі