Рекомендуємо заготовити вишневе варення на зиму, адже це дуже просто і легко, а смакує на десятку!
ІНГРЕДІЄНТИ:
– 2 кг вишні без кісточок;
– 1400 – 1600 кг цукру.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Вишні добре вимийте і видаліть кісточки.
2. Третину вишні перекладаємо в чашу вертикального блендера і пюрируем нею до отримання однорідного складу
3. Отриману пасту перелийте в каструлю і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.
4. Тепер висипте цукор у каструлю і дуже добре перемішайте. Потім зливаємо в каструлю сік, що залишився від вишні з миски, і перемішуємо.
5. Після того, як цукор у сотейнику майже повністю розтане, додайте зверху вишні та добре перемішайте. Зменшіть вогонь трохи менше і варіть варення 5 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і дайте варенню повністю охолонути.
Порада: протягом цього часу не рекомендується накривати сковорідку кришкою.
6. Коли варення стане вже менш гарячим, зніміть з нього піну за допомогою паперових рушників.
7. Після повного охолодження переходимо до другого етапу відварювання. Робимо це наступного ранку. Отже, ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні. Після цього проваріть ще 5-7 хвилин. Потім дайте повністю охолонути.
8. Охолоджене варення розлити в чисті стерилізовані банки і закрутити кришками