12 Квітня, 2025
Ділюся рецептом одного з найулюбленіших видів ковбас – “Часниковий сервелат” в домашніх умовах – це дуже смачно

Ділюся рецептом одного з найулюбленіших видів ковбас – “Часниковий сервелат” в домашніх умовах – це дуже смачно

Сьогодні ділюся рецептом одного з найулюбленіших видів  ковбас – !Часниковий сервелат” в домашніх умовах. Такий рецептик повинен бути у записничку кожної господиньки – тому зберігайте, щоб завжди мати під рукою!

Інгредієнти:

  •  Яловичина 500 г
  • Стегно індички 500 г
  • Сіль 18 г ( 50% кухонної і 50% нітритної солі )
  • 2 гр чорн. перцю
  • 1 г паприки
  • 1 г мускату
  • 1 г коріандру
  • 5 г свіжого часнику
  • 0,5 г запашного перцю

Приготування:

Змішати сіль 18 грам ( 50% кухонної і 50% нітритної солі ).

В іншій мисці змішати 2 грами чорного перцю, 1 грам паприки, 1 грам мускату, 0,5 грам запашного перцю, 1 грам коріандру.

Стегно індички – 500 грам, яловичина – 500 грам.

Стегно індички подрібнити в м’ясорубці.

Яловичину подрібнити в блендері

Оболонку 40 мм замочити в воді на 10 хвилин.

Додати до м’яса сіль, 5 грам свіжого часнику. Часник зрізати поступово, щоб добре розподілився в фарші.

Добре вимісити до появи білкових ниток. Температуру контролюйте термометром.

До кінця замішування температура не повинна перевищувати 12 градусів.

Масу перекласти в щільний кондитерський мішок, зсередини промитий водою з олією.

За допомогою кондитерського мішка наповнити оболонку. Проколоти ковбасу голкою.

Ущільнити і зав’язати вузли з двох сторін. Зробити намотування до центру, так батон виходить щільніше.

Прибрати в холодильник на 12-18 годин

Витягнути з холодильника і залишити при кімн. температурі на 1-1,5 години

Загнати щуп всередину батона. Надіслати на 3-х етапну обробку. .

1 Етап: при 60 ° C в духовці з конвекцією досягти 45 ° C всередині м’ясного вироби.

2 Етап: при 80 ° C в духовці з конвекцією досягти 60 ° C всередині м’ясного вироби.

Після цього в піддон налити окріп. Настає 3 етап.

3 Етап: при 80 ° C в духовці з конвекцією досягти 69-72 ° C всередині м’ясного вироби.

У мене пішло 3,5 години.

Ковбасу швидко охолодити під проточною водою. Прибрати в холодильник на 5-6 годин до повного охолодження.

Ковбаса готова – смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *