26 Липня, 2025
Діти просто обожнюють! Домашній сироп із ягід на зиму: ділюсь своїм рецептом.

Діти просто обожнюють! Домашній сироп із ягід на зиму: ділюсь своїм рецептом.

Сироп варю з різних ягід, цього разу у мене чорна смородина. До речі, можна додати цедру лимона або апельсину, вийде екзотичний аромат та смак. Але це вже справа смаку звичайно і без добавок виходить смачно та ароматно.

Я ж пропоную свій варіант сиропу на зиму, ви збережіть рецепт, якщо сподобався і обов’язково приготуйте!

Інгредієнти:
Смородина чорна – 2 кг
Вода – 2 літри
Цукор – 1 кг
З цих інгредієнтів вийшло 3 літрові пляшки та склянка 220 мл.

Приготування:

Отже, спочатку промила ягоди під проточною водою. Якщо трапляються гілочки, нічого страшного, їх можна не викидати.

Потім виклала ягоди в каструлю та залила свіжою водою.

Домашній сироп із ягід
Поставила на вогонь та варила близько 3 хвилин після закипання.

Сироп із ягід
Далі процідила через сито, при цьому протерла самі ягоди, щоб і м’якоть потрапила в сироп.

Домашній сироп
Відходи викинула.

Всипала цукор, поставила на вогонь і помішуючи, довела до кипіння.

Щойно цукор розчинився і сироп закипів, одразу розлила по стерилізованими пляшками та закатала стерилізованими кришками.

Після повного остигання можна зберігати в холодильнику або за кімнатної температури в темному місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *