Сироп варю з різних ягід, цього разу у мене чорна смородина. До речі, можна додати цедру лимона або апельсину, вийде екзотичний аромат та смак. Але це вже справа смаку звичайно і без добавок виходить смачно та ароматно.
Я ж пропоную свій варіант сиропу на зиму, ви збережіть рецепт, якщо сподобався і обов’язково приготуйте!
Інгредієнти:
Смородина чорна – 2 кг
Вода – 2 літри
Цукор – 1 кг
З цих інгредієнтів вийшло 3 літрові пляшки та склянка 220 мл.
Приготування:
Отже, спочатку промила ягоди під проточною водою. Якщо трапляються гілочки, нічого страшного, їх можна не викидати.
Потім виклала ягоди в каструлю та залила свіжою водою.
Домашній сироп із ягід
Поставила на вогонь та варила близько 3 хвилин після закипання.
Сироп із ягід
Далі процідила через сито, при цьому протерла самі ягоди, щоб і м’якоть потрапила в сироп.
Домашній сироп
Відходи викинула.
Всипала цукор, поставила на вогонь і помішуючи, довела до кипіння.
Щойно цукор розчинився і сироп закипів, одразу розлила по стерилізованими пляшками та закатала стерилізованими кришками.
Після повного остигання можна зберігати в холодильнику або за кімнатної температури в темному місці.