Погода у серпні псується, настають тумани, нічні похолодання та дощі. Через що багато городників знімають зелені помідори з кущів. Зелені помідори дозарюємо у домашніх умовах. Але за правильного дозарювання процес дозрівання помідорів можна розтягнути навіть до нового року. Розкажу докладніше, як правильно дозарювати помідори в домашніх умовах.
1 правило, як і коли зривати помідори з куща.
Важливо вибрати потрібний день для збирання плодів. Для цього краще знімати помідори з куща в сонячний день, щоб плоди були сухі. Для дозарювання зриваємо помідори обережно, щоб не пошкодити шкірку.
Після збирання або навіть у час з бору одразу перебираємо томати. Розділяємо плоди на ті, що залишаємо дозорювати до нового року, і також залишаємо дрібні та середні для швидкого дозарювання. Всі плоди складаємо обережно в ящики чи коробки.
2 правило, як дозарювати помідори вдома.
Найпростіший спосіб дочекатися дозрівання плодів, це укласти їх на підвіконня. А можна прибрати у темне місце. Серед цих помідорів можна залишити яблуко чи банан. Завдяки речовинам, що виділяються, помідори швидше почнуть дозрівати.
Для швидкого дозрівання помідорів можна їх укласти в ящики чи коробки та залишити при температурі повітря +21…+25 градусів. При температурі повітря +15…+18 градусів дозрівання помідорів буде поступовим, не таким активним.
3 правило, зберігаємо помідори до нового року.
Для збереження своїх помідорів до Нового року вибираємо прохолодне та темне місце, де температура повітря +3…+9 градусів. Але зберігатися помідори лише в тому випадку, якщо плоди не ушкоджені, цілі та без ознак хвороби.