Багато господинь помічало, що з часом посуд втрачає свій блиск, стає тьмяним та жовтим. Розповімо вам, як треба доглядати за посудом, щоб він був гарним та блискучим.
- Застосуйте кавову гущу. Гарно впорається з жовтим плямами, які часто виникають біля ручок на емальованих каструлях. Потрібно лише нанести гущу на брудні місця, потерти губкою та промити під проточною водою.
- Застосовуйте оцет. Одягніть гумові рукавички. Змочіть ватний диск оцтом та потріть жовте місце на посуді. Залишіть засіб постояти 30 хвилин, а потім змийте під проточною водою.
- Застосовуйте білизну. Розчиніть білизну з водою у співвідношенні 1 до 10. Після занурте посуд у розчин на пару годин, а потім ретельно промийте під проточною водою.
- Застосування солі та соди. Змішайте сіль та соду. Цією сумішшю натріть посуд. Ви будете здивовані, як моментально зникає бруд. Після промийте посуд під проточною водою.
- Застосування лимонної та яблучної кислоти. Гарний помічник для боротьби з накипом.
- Застосування мильного розчину. Натріть господарське мило на тертці та залийте 500 мл. води. Намастіть сумішшю забруднені каструлі та залишіть постояти 12 годин. Через 12 годин ви з легкістю знімете бруд та кіптяву з каструль.
Щоб ваш посуд завжди був чистим, потрібно одразу його мити. Правильно використовувати інструменти та засоби для чищення посуду.