7 Липня, 2025
“Живе” варення. Заготовлюємо малину на зиму без варіння і без заморозки. Все перемішала ягоди з цукром – і в холод

“Живе” варення. Заготовлюємо малину на зиму без варіння і без заморозки. Все перемішала ягоди з цукром – і в холод

Готуємо “живе” варення з малини. “Живе варення” – це просто перетерті ягоди з цукром. Зберігається в холодильнику,  цукру додається багато. Якщо для Вас така кількість цукру – це багато, тоді або варіть варення, або заморожуйте ягоди з меншою кількістю цукру або зовсім без нього.

Інгредієнти:
Малинове пюре 1 кг
 Цукор 1,5 кг
Ягідне варення у млинцях
Варення з лісових ягід у оладках

Приготування:
Малину переберіть, при необхідності промийте і просушіть ягоди. Я сьогодні використовую 1.4 кг малини.

Малинове варення на тостах

Я для такої заготовки використовую малину без кісточок. Можна з ними готувати.
Для того щоб якомога краще позбутися від кісточок малину, треба пом’яти і протерти через сито, або використовувати соковижималку.
Я використовувала другий варіант.
Кісточки все одно трохи присутні, але їх не багато. У мене пюре вийшло 800 г.Малинове варення на тостах

Ягідне варення у млинцях

Засинаю малинове пюре цукром. Я для 800 г малини беру 1.2 цукру. Можливо цукру можна брати 1 до 1, я показую, як готую сама.

Цукрове варення з лісових ягід

Добре перемішати і дати постояти хвилин 20.
Через 20 хвилин ще раз добре перемішати, і так протягом 2-3 годин, поки цукор повністю не розчинитися.

Готуємо чисті банки і кришки. Банки я промила з содою і висушила в духовці, кришки прокип’ятити і просушила.

Готове “живе” варення розливаємо по банках. У мене банки 0.5 л.Варення з лісових ягід у оладках

Вийшло 3 повні баночки і четверта неповна.

Забираю в холодильник, там і зберігаю.

Якщо дозволяє місце, можна багато приготувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *