Готуємо “живе” варення з малини. “Живе варення” – це просто перетерті ягоди з цукром. Зберігається в холодильнику, цукру додається багато. Якщо для Вас така кількість цукру – це багато, тоді або варіть варення, або заморожуйте ягоди з меншою кількістю цукру або зовсім без нього.
Інгредієнти:
Малинове пюре 1 кг
Цукор 1,5 кг
Ягідне варення у млинцях
Варення з лісових ягід у оладках
Приготування:
Малину переберіть, при необхідності промийте і просушіть ягоди. Я сьогодні використовую 1.4 кг малини.
Малинове варення на тостах
Я для такої заготовки використовую малину без кісточок. Можна з ними готувати.
Для того щоб якомога краще позбутися від кісточок малину, треба пом’яти і протерти через сито, або використовувати соковижималку.
Я використовувала другий варіант.
Кісточки все одно трохи присутні, але їх не багато. У мене пюре вийшло 800 г.Малинове варення на тостах
Ягідне варення у млинцях
Засинаю малинове пюре цукром. Я для 800 г малини беру 1.2 цукру. Можливо цукру можна брати 1 до 1, я показую, як готую сама.
Цукрове варення з лісових ягід
Добре перемішати і дати постояти хвилин 20.
Через 20 хвилин ще раз добре перемішати, і так протягом 2-3 годин, поки цукор повністю не розчинитися.
Готуємо чисті банки і кришки. Банки я промила з содою і висушила в духовці, кришки прокип’ятити і просушила.
Готове “живе” варення розливаємо по банках. У мене банки 0.5 л.Варення з лісових ягід у оладках
Вийшло 3 повні баночки і четверта неповна.
Забираю в холодильник, там і зберігаю.
Якщо дозволяє місце, можна багато приготувати.