Вже дуже багато років готую холодець саме за цим рецепт і завжди усі ним задоволені, просять добавки!
Інгредієнти:
Свинні ніжки (рулька, шкірки)
Цибуля 1 шт.
Морква 1 шт.
Сіль, перець
Часник
Приготування:
Свинні ніжки, рулька, шкірки добре промиваю водою. Кладу у каструлю, заливаю холодною водою, ставлю варитись приблизно на 5-6 годин. Піну, яка утворюється, забираю ложкою, щоб холодець був прозорим. Не накриваю кришкою. Через 2 години кладу каструлю моркву та цибулю. Солю за маком. Варю ще 2-2,5 години.
Забираю все м’ясо, моркву і цибулю з бульйону. Додаю видавлений через прес часник, перчу та солю за смаком, доводжу до маленького кипіння. Залишаю бульйон настоятись на столі під кришкою на 1 годину. Потім просиджую від плівки, забираю зайвий жир ложкою.
М’ясо нарізаю на маленькі шматочки, викладаю по тарілках. Моркву нарізаю кружечками. Заливаю бульйоном, накриваю харчовою плівкою та відправляю у холодильник до повного застигання.
Нарізаю і смакуємо!
Джерело