Цю страву з гарбуза можна подати і на обід і на вечерю. Вона виходить дуже смачною та ароматною. Готується дуже швидко та просто.
Нам знадобиться:
Гарбуз – 700 г.
Сметану – 4-5 ст.л. (120г.)
Сіль – 0,5 ч.л. (за смаком)
Суміш перців за смаком
Часник – 1 зубчик
Петрушка – 20 г.
Соняшникова олія – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Очистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте кубиками середнього розміру (1,5-2 см).
У сковороді розігрійте олію. Викладіть шматочки гарбуза і обсмажте на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи до легкої золотистої скоринки.
Додайте до гарбуза сметану, посоліть, приправте сумішшю перців, а можна в сметану додати сіль, перець, часник, петрушку, все перемішати, і потім додати до гарбуза. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 10-15 хвилин, поки гарбуз стане м’яким.
Якщо сметана густа і виходить дуже мало соусу, можна додати 2-3 ст.л. гарячої води. За 2 хвилини до готовності додайте дрібно нарізаний часник і петрушку. Перемішайте. Подавайте страву гарячою як гарнір до м’яса чи риби, або як самостійну легку страву.