8 Квітня, 2025
Закриваю багато гострого перцю за новим рецептом: без варіння та стерилізації

Закриваю багато гострого перцю за новим рецептом: без варіння та стерилізації

Найсмачніший ароматний маринований перець на зиму! Відмінно підійде до будь-якого м’яса та доповнить улюблену страву! А зберігається він за кімнатної температури, і це величезний плюс!

Зміст
Нам знадобиться на 2 баночки по 0,45 мл.:
Гострий перець – 500 гр. (у мене по 250 гр. червоного та зеленого)
У кожну баночку:
Часник – 3 зубчики
Листя селери – 1 гілочка
Коріандр – 15 горошин
Для маринаду:
Яблучний оцет – 250 мл.
Оцет 9% – 250 мл.
Мед – 2 ст.л.
Сіль – 0,5 ст.л.
Приготування:
Нарізаємо наш перець кільцями.
У кожну баночку для початку викладаємо листя селери.
Слідом розрізаний на пластини часник та коріандр.
Щільно укладаємо перець шарами чергуючи червоний і зелений (якщо у вас один колір – тоді укладаємо тільки його якомога щільніше).
Зверху додаємо ще часнику.
Для маринаду змішуємо яблучний оцет і 9% оцет, додаємо сіль та мед. Ретельно перемішуємо до розчинення інгредієнтів.
Заливаємо банки з перцем маринадом до верху і закручуємо кришками.
Зберігаємо при кімнатній температурі. Перевірено, з перцем все добре навіть через рік!

А відкривати баночку раджу не раніше, ніж за місяць! За цей час перець добре промаринується і смак буде нереальним!

А взагалі, чим довше він стоїть, тим смачнішим стає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *