У кінці літа розпочинається сезон збирання грибів. Більшість грибників дуже полюблять білі гриби, які відрізняються чудовим смаком. Тому слід заготувати на зиму консервовані гриби, щоб смакувати ними після закінчення сезону.
Інгредієнти:
- білі гриби;
- 2 горошини запашного перцю;
- 2 лаврових листки;
- 2 гвоздики;
- 100 мл харчового оцту;
- 100 грамів цукру піску;
- 2 ст. л. кам’яної солі;
Як приготувати:
Усі складові, окрім оцту, потрібно змішати та довести до кипіння. Далі варити суміш ще 3 хвилини, після чого додати оцет та вимкнути вогонь.
Гриби потрібно почистити, помити та розрізати.
Далі гриби складаються у каструлю. Їх потрібно залити водою та закип’ятити.
Рідину потрібно злити. У каструлю з грибами наливається чиста вода та додається сіль. Поставити каструлю на вогонь. Після того, як вода закипить, перемішати гриби та зняти піну.
Відварені білі гриби розкладаються у банки, які заповнюються на 2/3. Далі залити маринад та стерилізувати. Півлітрові банки стерилізуються 40 хвилин, а літрові – 1 годину.
Банки закатати кришками та поставити охолоджуватися. Смачного!