Інгредієнти:
огірки – 3,0 кг
вода – 200 мл
олія – 100 мл
цукор – 140 – 150 гр ( 2 / 3 скл. )
сіль – 45 гр ( 2 ст. л. )
оцет 70% – 10 мл ( 1 ст. л. ), 9% – 80 мл,
часник – 50 гр ( 1 головка )
кетчуп – 350 гр
Вихід: 5 банок по 750 мл.
Приготування:
Огірки для цього рецепта можна використовувати будь-які, які переросли, маленькі, великі.
Попередньо їх замочуємо на 2-3 години в холодній воді.
Потім нарізаємо часточками невеликого розміру, щоб зручно було їх їсти. Головку часнику також нарізаємо подрібніше.
У каструлі відповідного розміру готуємо соус. З’єднуємо відразу всі інгредієнти, крім часнику і оцту.
Спочатку вливаємо стакан чистої води, потім сіль, цукор, аджику, можна замінити її червоним перцем будь-який кетчуп, олія.
Перемішуємо, доводимо до кипіння і відразу відправляємо в соус нарізані огірки.
Огірки з’єднаються з сіллю і цукром, дадуть свій сік, соусу стане більше.
Як тільки маса закипить, варимо на повільному вогні 10 хвилин під закритою кришкою.
За цей час масу акуратно перемішуємо, з низу до верху щоб не пом’яти огірки
Потім додаємо нарізаний часник, вливаємо 80 мл 9% оцту або 1 ст. л 70% есенції, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
За цей час час часник пройде теплову обробку, але не втратить свій аромат і смак.
А поки підготуємо банки, бажано невеликого розміру, щоб відкрив і з’їв.
Стерилізуйте баночки будь-яким звичним для вас способом.
Гарячу масу розкладаємо по чистих банках до самого горлечка.
Накриваємо кришками, герметично закриваємо, перевертаємо догори дном.
Укутуємо чим не-будь теплим і залишаємо остигати.
Закуска виходить яскрава, в міру гостра, кисло – солодка. Огірочки хрусткі, смачні. Навіть маринад випивається до останньої краплі