30 Липня, 2025
Закуска “Огірки в томатній заливці”: готую завжди багато і ніколи не залишається.

Закуска “Огірки в томатній заливці”: готую завжди багато і ніколи не залишається.

Інгредієнти:
огірки – 3,0 кг
вода – 200 мл
олія – 100 мл
 цукор – 140 – 150 гр ( 2 / 3 скл. )
 сіль – 45 гр ( 2 ст. л. )
 оцет 70% – 10 мл ( 1 ст. л. ), 9% – 80 мл,
часник – 50 гр ( 1 головка )
кетчуп – 350 гр
Вихід: 5 банок по 750 мл.

Приготування:
Огірки для цього рецепта можна використовувати будь-які, які переросли, маленькі, великі.

Попередньо їх замочуємо на 2-3 години в холодній воді.

Потім нарізаємо часточками невеликого розміру, щоб зручно було їх їсти. Головку часнику також нарізаємо подрібніше.

У каструлі відповідного розміру готуємо соус. З’єднуємо відразу всі інгредієнти, крім часнику і оцту.

Спочатку вливаємо стакан чистої води, потім сіль, цукор, аджику, можна замінити її червоним перцем будь-який кетчуп, олія.

Перемішуємо, доводимо до кипіння і відразу відправляємо в соус нарізані огірки.

Огірки з’єднаються з сіллю і цукром, дадуть свій сік, соусу стане більше.

Як тільки маса закипить, варимо на повільному вогні 10 хвилин під закритою кришкою.

За цей час масу акуратно перемішуємо, з низу до верху щоб не пом’яти огірки

Потім додаємо нарізаний часник, вливаємо 80 мл 9% оцту або 1 ст. л 70% есенції, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

За цей час час часник пройде теплову обробку, але не втратить свій аромат і смак.

А поки підготуємо банки, бажано невеликого розміру, щоб відкрив і з’їв.

Стерилізуйте баночки будь-яким звичним для вас способом.

Гарячу масу розкладаємо по чистих банках до самого горлечка.

Накриваємо кришками, герметично закриваємо, перевертаємо догори дном.

Укутуємо чим не-будь теплим і залишаємо остигати.

Закуска виходить яскрава, в міру гостра, кисло – солодка. Огірочки хрусткі, смачні. Навіть маринад випивається до останньої краплі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *