Мабуть це моя улюблена заготовка на зиму з баклажанів. Смачна і проста в приготуванні закуска, готуйте її побільше, так як з’їдається вона дуже швидко.
Складові:
- Баклажани — 2 кг.
- Гострий стручковий перець — 1 шт.
- Часник — 1 головка.
- Насіння кропу — 1 чайна ложка.
- Петрушка — 1 великий пучок.
- Соняшникова олія — 250 мл.
Для розсолу на 3 літри води:
- Сіль — 3 ст ложки.
- Цукор — 1,5 ст ложки.
- Оцет 9% — 150 мл.
Покроковий процес приготування:
1. Баклажани нарізаємо середніми кубиками і будемо їх відварювати в розсолі 5 хвилин.

2. Для приготування розсолу беремо 3 літри води, додаємо 3 ст ложки солі, 1,5 ст ложки цукру і 150 мл 9% оцту, відварюємо баклажани не довше 5 хвилин, інакше вони втратять свою форму.
3. Поки відварюються баклажани дрібно нарізаємо стручок гострого перцю і подрібнюємо 1 головку часнику.
4. Великий пучок зеленої петрушки теж дрібно нарізаємо.
5. Відварені баклажани перекладаємо в глибоку ємність.
6. До баклажанів додаємо 1 чайну ложку насіння кропу, порізаний часник з перцем, а також зелень петрушки.
7. Додаємо 250 мл соняшникової олії, все добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин просочитися.

8. Як тільки баклажани просочаться, розкладаємо їх по банкам і відправляємо стерилізуватися на 20-25 хвилин.
9. Після стерилізації банки закриваємо кришками, добре укутують і залишаємо остигати на 1 добу.
10. Наша закуска на зиму «Баклажани як гриби» готова, зберігати її можна в домашніх умовах.
Баклажани приготовані таким методом дуже нагадують за смаком мариновані гриби, така закуска буде радувати Вас всю зиму, вона підходить до будь-якого столу. Готуйте таку закуску побільше, так як у мене вона з’їдається першою і до кінця зими її ніколи не вистачає. Смачного!