5 Вересня, 2025
Закуска із болгарського перцю. Краще робити відразу багато, тому що зазвичай її з’їдають швидше за м’ясо.

Закуска із болгарського перцю. Краще робити відразу багато, тому що зазвичай її з’їдають швидше за м’ясо.

Приготоване на відкритому вогні м’ясо традиційно вважається головною стравою на столі просто неба. Але класична болгарська закуска до шашлику цілком може скласти йому конкуренцію.

Ось що нам знадобиться:
Болгарський перець – 1,5 кг
Кінза та петрушка – 100 гр.
Часник – 1 головка
Гострий перець – 1 шт.
Маринад:

Вода – 1 л
Сіль – 100 гр.
Цукор – 120 гр.
Лавровий лист – 2 шт.
Коріандр – 1 ч.л.
Перець горошком – 10 шт.
Соняшникова олія – 120 мл
Оцет 9% – 100 мл
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Усі інгредієнти для маринаду змішуємо в каструлі та доводимо до кипіння.
  2. Солодкий перець очищаємо від серцевини та насіння, промиваємо, ділимо на четвертинки та опускаємо в закипілий маринад. Ще раз чекаємо, поки закипить і на слабкому вогні під закритою кришкою варимо 3 хвилини, після чого викладаємо перець, щоб він охолонув.
  3. Дрібно нарізану кінзу та петрушку змішуємо з нарізаними тонкими слайсами часником та гострим перцем.
  4. У металевому або скляному посуді пошарово викладаємо перець, пересипаючи його зеленню з часником та гострим перцем. Заливаємо все маринадом, що залишився так, щоб він трохи покривав закуску, придавлюємо тарілкою і накриваємо кришкою. Охолоджений до кімнатної температури контейнер прибираємо в холодильник на 12 або більше годин.

Смачна болгарська закуска готова! Смачного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *