Інгредієнти:
На 5 пів літрових банок:
2 кг огірків
2 шт. болгарських перці
2-3 гострі перці
пучок петрушки
1 головка часнику
3 ст. л. солі
125 г цукру
1 ч. л. меленого коріандру
1 ч. л. меленого чорного перцю
90 мл оцту 9%
150 мл олії
Приготування:
Огірки помити та замочити у холодній воді на 2-3 години мінімум. Обсушити та нарізати шайбочками або брусочками.
Болгарський перець нарізаємо тоненькою соломкою. Гострий перець очистити від насіння та нарізати соломкою. Подрібнити петрушку, часник пропустити через прес.
Все це додати до огірків.
До овочів додати сіль, цукор, коріандр, чорний мелений перець, оцет, олію. Добре перемішати. Залишити маринуватися на 1 годину. Періодично перемішувати.
Розкласти огірочки з овочами в чисті банки, залити соком, що виділився, і накрити кришками.
На дно каструлі покласти рушник, поставити банки і залити водою по плічка. Стерилізувати півлітрові банки 12-15 хвилин, якщо літрові – 20 хвилин, закрутити стерильними кришками