1 Серпня, 2025
Закуска “3 в 1” – дуже класний рецепт! Печені баклажани, перець та помідори на зиму в одній банці!

Закуска “3 в 1” – дуже класний рецепт! Печені баклажани, перець та помідори на зиму в одній банці!

Готую цю закуску в 1 л банках – вона чудово виручає, відкрила баночку, а тут є все!

На 1 банку треба:
2 помідори,
2-3 солодких  перці,
2-3 баклажани.
Кількість перцю та баклажанів залежить від розміру плодів, а от помідорів достатньо 2 шт. Один треба буде покласти на дно банки, другий зверху.

Так само знадобиться сіль, олія і оцет.

Рецепт приготування:
 Овочі помити, обсушити, у баклажанів зрізати плодоніжку і кожен плід проколоти ножем. Всі  овочі помістити на застелений фольгою або пекарським папером лист і відправити в розігріту до 200-220 градусів духовку на 25-40 хвилин.

Орієнтуйтеся на духовку . Баклажани запікаються довше за інші овочі і їх у процесі запікання потрібно перевертати. Баклажани повинні добре пропікатися і стати м’якими.

Після того, як овочі запеклися помідори та перець покласти на 10-15 хвилин у пакет, а баклажани в ємність із кришкою. Таким чином овочі пропаряться і шкірка легко відійде.

Заповнити стерилізовану банку очищеними від шкірки овочами. На дно банки покласти помідорку, потім перець і баклажани і зверху знову помідорку. Овочі укладати щільно. Кожен шар злегка присолювати, буквально кілька крупинок солі.

У банку додати 1 ст лож олії і 1 неповну ст. лож 9% оцту.

Банки стерилізувати 20-25 хвилин. Потім закатати, укутати до остигання і зберігати в прохолодному місці.

Такі овочі можна подавати до шашлику, плову, спагетті. Також можна розігріти овочі на вершковому маслі і подавати, як гарнір. А можна додати часник і зелень і подавати як самостійну страву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *