Готую цю закуску в 1 л банках – вона чудово виручає, відкрила баночку, а тут є все!
На 1 банку треба:
2 помідори,
2-3 солодких перці,
2-3 баклажани.
Кількість перцю та баклажанів залежить від розміру плодів, а от помідорів достатньо 2 шт. Один треба буде покласти на дно банки, другий зверху.
Так само знадобиться сіль, олія і оцет.
Рецепт приготування:
Овочі помити, обсушити, у баклажанів зрізати плодоніжку і кожен плід проколоти ножем. Всі овочі помістити на застелений фольгою або пекарським папером лист і відправити в розігріту до 200-220 градусів духовку на 25-40 хвилин.
Орієнтуйтеся на духовку . Баклажани запікаються довше за інші овочі і їх у процесі запікання потрібно перевертати. Баклажани повинні добре пропікатися і стати м’якими.
Після того, як овочі запеклися помідори та перець покласти на 10-15 хвилин у пакет, а баклажани в ємність із кришкою. Таким чином овочі пропаряться і шкірка легко відійде.
Заповнити стерилізовану банку очищеними від шкірки овочами. На дно банки покласти помідорку, потім перець і баклажани і зверху знову помідорку. Овочі укладати щільно. Кожен шар злегка присолювати, буквально кілька крупинок солі.
У банку додати 1 ст лож олії і 1 неповну ст. лож 9% оцту.
Банки стерилізувати 20-25 хвилин. Потім закатати, укутати до остигання і зберігати в прохолодному місці.
Такі овочі можна подавати до шашлику, плову, спагетті. Також можна розігріти овочі на вершковому маслі і подавати, як гарнір. А можна додати часник і зелень і подавати як самостійну страву