Цей рулет мені дуже подобається своєю простотою і красою! Ніжне м’ясо яловичини, легкий вершковий смак, яскраві фарби та солодкість буряків зробить зі звичайного обіду чи вечері справжнє свято. Сам процес збирання займе не більше 15 хвилин. Основну частину часу займає відварювання м’яса, його остигання, а також настоювання рулета перед подачею. Тому якщо ви хочете приготувати такий рулет на святковий стіл, то починайте готувати з вечора. Наприкінці статті поділюся лайфхаком, як відварити буряки за 10 хвилин. Інформує Майстерня ідей.
Ось що нам знадобиться:
м’ясо відварене (м’якоть яловичини) – 700 г
сир твердий – 100 г
часник – 2-3 зубчики
вершкове масло – 100 г
сіль, перець – за смаком
буряк – 1шт (маленька)
Покроковий рецепт приготування страви:
Охолоджену яловичину нарізаємо тонкими слайсами. Щоб вона залишалася м’якою, відварювати її потрібно в підсоленому бульйоні, за бажанням для аромату можна додати цибулі та запашного перцю. Охолоджуємо повністю у цьому ж бульйоні. Потім загортаємо м’ясо в харчову плівку або пакет і забираємо в холодильник на кілька годин. Так м’ясо триматиме форму при тонкій нарізці і залишиться ніжним.

Для начинки в м’яке масло кімнатної температури пропускаємо кілька зубчиків часнику, а також додаємо сир, тертий на дрібній тертці. Солимо, перчимо на смак і все добре перемішуємо вилкою, трохи перетираючи. Далі ділимо начинку на 2 рівні частини.

В одну частину додаємо буряк, натертий також, як і сир, на дрібній тертці. Знову добре перемішуємо до однорідності.

Тепер збираємо рулет. Дошку застеляємо харчовою плівкою. Викладаємо внахлест нарізану яловичину. Потім за допомогою вилки викладаємо начинку і розподіляємо її рівномірно, трохи притискаючи, щоб склеїти шматочки м’яса.

Загортаємо рулет за допомогою плівки. Зовнішній шар яловичини розпадатиметься — це нормально, не переживайте. Після того, як він настоїться, форма триматиметься добре.
Закручуємо з одного боку рулету вузлик, а з другого боку теж починаємо скручувати плівку, ущільнюючи рулет. Як тільки ви максимально спресуєте його рулет, загортаємо вузлик з другого боку. Забираємо в такому вигляді в холодильник мінімум на 4-6 годин, щоб він добре охолонув і настоявся.
Готовий рулет легко ріжеться та не ламається. Товщину шматочків регулюйте на свій смак. Закуска шалено ніжна, смачна і проста. Обов’язково спробуйте для різноманітності