Пропонуємо Вам приготувати дуже смачну до святкового столу. Заливна риба – оригінальна і смачна страва.
За матеріалами Наука і правда
Для приготування необхідно:
- риба (севрюга, палтус, тріска, окунь і т.д.) – 1 кг;
- рибний бульйон – 1 л;
- желатин – 40г;
- яйце (білки) – 2 шт;
- морква – 1 шт;
- корінь петрушки – 1 шт;
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- лимон – 1/2 плоду;
- зелень петрушки і кропу – за смаком;
- варені овочі – 2-3 шт.
Приготування
Промити і порізати шматочками рибу відварити і остудити. Бульйон процідіть. Желатин розмочити попередньо в холодній воді, а потім розчиніть в гарячому бульйоні.
Коли бульйон з желатином трохи охолоне, додайте в нього сирі, розведені у воді яєчні білки, цибулю, петрушку, моркву і кип’ятіть бульйон до тих пір, поки він не стане зовсім прозорим. Потім процідіть його через серветку або марлю і остудіть.
На дно блюда налийте трохи желе, розподіліть шматки риби, зверху покладіть на них скибочки лимона, петрушку, кріп, часточки овочів. Залийте все це желе і дайте застигнути. До заливного подайте в соуснику хрін з оцтом або майонезом.
Смачного!