21 Серпня, 2025
Запах літа! Засолювання кропу на зиму. Так він зберігає весь смак та аромат.

Запах літа! Засолювання кропу на зиму. Так він зберігає весь смак та аромат.

Збережіть аромат свіжого кропу на зиму.

Все дуже просто, потрібно кріп засолити й зимовими вечорами він буде вам допомагати у приготуванні різноманітних страв

Вам потрібно:

  • Свіжий кріп – 200 грамів;
  • Сіль кухонна – 50 грамів.

Як зробити:

  1. Вимийте зелень та просушіть рушником.
  2. Відріжте товсте стебло.
  3. Наріжте кріп дрібно та додайте сіль

Засолити кріп можна двома варіантами:

  1. Візьміть стерильні банки та пошарово складайте кріп та сіль. Поставте банку у холодильну камеру на пару днів. Через цей час зелені стане менше, потрібно скласти всю зелень в одну банку, закрити кришкою та зберігати у холодильній камері.
  2. Нарізаний кріп перемішайте у глибокій мисці разом з сіллю. Зверху покладіть кришку та поставте ваги. Залишіть зелень пару днів постояти у прохолодному місці. Після розкладіть зелень у стерильні банки та ставимо у холодильну камеру.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *