11 Серпня, 2025
Заправка з буряка на зиму: завжди виручає. Підходити хоч для борщу, хоч для салату під шубою.

Заправка з буряка на зиму: завжди виручає. Підходити хоч для борщу, хоч для салату під шубою.

Ця заготівля з буряка може використовуватися не тільки для борщу, але і для приготування різних страв, як перших, так і інших, салатів.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • буряк відварений, 2,5 кг;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • оцет 9%, 3 ст.л;
  • олія, 150 мл.

Процес приготування

Я завжди вибираю буряк, який забарвлений у темний колір, без білих плям у середовищі овочів. Насичений і однотонний колір говорити про те, що буряк солодкий, отже, і заготівля буде дуже смачною.

  1. Відварюємо буряк, охолодити і чистити, тремо на великій тертці або на тертці для корейської моркви.
  2. Заправляємо сіллю і цукром, олією та оцтом, перемішуємо.
  3. Тушимо після закипання 30 хвилин, потім пробуємо на сіль і цукор, кислоту, якщо щось необхідно додати на ваш смак, додавайте.
  4. Розкладаємо салат у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками.
  5. Укутуємо банки рушником і залишаємо остигати в воді.
  6. Зберігаємо консервацію в комори або підвали, стояти вона може кілька років.

Цю заготівлю я додаю в борщ, роблю простий салат із часником, використовую для салатів з оселедця, додаю до тушкованих овочів з картоплею, а також роблю вінегрет.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *