Ця заготівля з буряка може використовуватися не тільки для борщу, але і для приготування різних страв, як перших, так і інших, салатів.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- буряк відварений, 2,5 кг;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 3 ст.л;
- оцет 9%, 3 ст.л;
- олія, 150 мл.
Процес приготування
Я завжди вибираю буряк, який забарвлений у темний колір, без білих плям у середовищі овочів. Насичений і однотонний колір говорити про те, що буряк солодкий, отже, і заготівля буде дуже смачною.

- Відварюємо буряк, охолодити і чистити, тремо на великій тертці або на тертці для корейської моркви.
- Заправляємо сіллю і цукром, олією та оцтом, перемішуємо.
- Тушимо після закипання 30 хвилин, потім пробуємо на сіль і цукор, кислоту, якщо щось необхідно додати на ваш смак, додавайте.
- Розкладаємо салат у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками.
- Укутуємо банки рушником і залишаємо остигати в воді.
- Зберігаємо консервацію в комори або підвали, стояти вона може кілька років.

Цю заготівлю я додаю в борщ, роблю простий салат із часником, використовую для салатів з оселедця, додаю до тушкованих овочів з картоплею, а також роблю вінегрет.