15 Серпня, 2025
Зараз дуже ходовий рецепт! Смажені кабачки з часником та зеленню на зиму.

Зараз дуже ходовий рецепт! Смажені кабачки з часником та зеленню на зиму.

Сьогодні ми з вами готуємо незрівнянні кабачки на зиму. Сподобається така закуска всім безперечно. Беремо все необхідне та приступаємо.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Баночки стерилізуємо, кришки кип’ятимо. Беремо петрушку і обриваємо листя у зручну чашу. Сюди ж до петрушки додаємо часник, подрібнюємо його і відправляємо в чашу. Далі просто все перемішуємо.
  2. Кабачки нарізаємо на кружки. У мене кабачки молоді, тож я їх не чищу. Викладаємо кружки на тарілку, зверху присипаємо сіллю. Отже, розподіляє їх шарами в глибоку тарілочку. Після того як кабачки підготовлені прогріваємо сковороду, вливаємо олію і обсмажуємо кабачки з обох боків до рум’яної скоринки.
  3. Наповнюємо стерилізовані баночки – на дно відправляємо петрушку з часником, після чого викладаємо шар кабачків, далі знову часник з петрушкою. Отже чергуємо доти, доки всі інгредієнти не будуть викладені в баночку. Намагаємося трохи притискати все, щоб надати прес. Ту рідину, що утворилася у чаші, коли ми смажили кабачки, я розливаю рівномірно по всіх баночках. А далі все простіше нема куди! У кожну баночку потрібно буде відправити по дві чайні ложки дев’ятивідсоткового оцту. Потім баночки стерилізуватимемо.

Беремо каструльку, на дно якої відправляємо рушник. Ставимо баночки, вливаємо воду по плечики баночок і стерилізуємо 15 хвилин.

Дістаємо, закатуємо кришки. І заготівля готова. Кабачки просто незрівнянні. Дуже смачно виходить. Бажаю вам усім приємного апетиту! Готуйте смачно, готуйте із задоволенням!

Ось що нам знадобиться:
кабачки – 3 кг
олія соняшникова – для смаження
часник – 2 головки
оцет столовий 9% – 2 ч.л в 500 г баночку
сіль – за смаком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *