31 Липня, 2025
За цим рецептом виходить найсмачніша. Аджика з яблуками і перцем: покроковий рецепт приготування.

За цим рецептом виходить найсмачніша. Аджика з яблуками і перцем: покроковий рецепт приготування.

Аджика – бажаний гість на кожному столі. З величезної кількості оригінальних і незвичайних рецептів завжди можна знайти що-небудь цікаве для себе.

Технологія приготування

Всі інгредієнти для соусу потрібно обов’язково подрібнювати, щоб вони віддали якомога більше аромату і смаку.

Адаптовані варіації аджики робляться в основному з томатами, солодким і гострим перцями з часником. Готують соус також з яблук, слив, зелені, кабачків і баклажанів.

Любителі вогненних приправ можуть посилити гостроту хріном. Рекомендується класти гіркий перець разом з насінням.

Щоб отримати густий і яскравий соус, потрібно використовувати тільки стиглі і м’ясисті овочі.

Корисна порада! Морську і йодовану сіль для консервації краще не використовувати. Інакше заготовка може заграти.

Працювати з гострим перцем краще в рукавичках. Можна отримати хворобливі опіки на руках.

Без оцту

Необхідні продукти:

2 кг томатів;

400-600 гр болгарського перцю;
250-300 гр кислих яблук;
3 ст. л. цукру;
4 головки часнику;
150 гр рафінованої олії;
2 гострих перці;
2,5 ст. л. кухонної солі.
Покрокове приготування:

З інгредієнтів зробити однорідне пюре.
У великій каструлі нагріти масло (обов’язково рафінована).
Обережно ввести в нього овочеве пюре.
Після цього вогонь зменшити і варити суміш близько години на помірному вогні, помішуючи.
Під час варіння покласти сіль з цукром і гострими інгредієнтами.
Всипати подрібнений часник.
Дати проваритися 10 хв. Потім аджику розлити в банки і закатати.
З оцтом

На 1,5 кг помідорів:

1 кг волоських горіхів;
4 ст. л. оцту;
600 гр болгарського і 5шт. гострого перцю;
7 головок часнику (якщо вони великі, можна взяти менше);
1 невелике яблуко;
2 пучка кінзи;
150 гр рафінованої олії;
1 ст. л. солі.
Приготування страви:

Всі інгредієнти подрібнити в блендері.
В отриману масу влити олію з оцтом і сіллю.
Ретельно перемішати.
Аджика готова. Її відразу ж можна подавати до м’яса або їсти з хлібом.

З вином

Необхідні компоненти:

1,5 кг яблук;
20 зубчиків часнику;
250 гр червоного вина (сухого);
6 шт. гіркого перцю;
2,5 кг помідорів;
80 гр цукру (можна додати більше, якщо томати і яблука кислі);
1 ч. Л. дрібної солі.
Покрокове приготування:

З яблук зняти шкірку тоненькою стружкою.

Вирізати тверду серцевину з насінням.
Гострим ножем порізати яблука на невеликі шматочки.
Скласти їх в глибоку емальовану посудину.
Туди ж додати вино з цукром.
Томити на маленькому вогні.
Яблучний сік змішається з вином і цукром, а самі шматочки стануть м’якими.
Довести масу до кашістой консистенції.
Окремо подрібнити помідори, часник і гострий перець.
Змішати з яблуками і з допомогою блендера зробити масу однорідною.
Знову поставити посуд на плиту.
Як тільки аджика закипить, її можна розливати по чистим банкам.
Рецепти аджики з яблуками і часником

Є маса способів смачно приготувати такий соус. Всі продукти звичні, а кухонні комбайни допомагають заощадити час і легко домогтися потрібної консистенції готового продукту.

Важливо! Кількість прянощів кожна господиня підбирає індивідуально. Дозування перцю і часнику також розраховуються на любителя.

З яблуками і болгарським перцем

Будуть потрібні такі інгредієнти:

800 гр цибулі;
2 кг томатів;
400 гр часнику;
600 гр моркви ;
200 гр рафінованої олії;
2 великих яблука;
100 гр оцтової кислоти;
150 гр цукру;
12 шт. солодкого і 9 гострого перцю;
70 гр солі.
Покрокове приготування:

Усі компоненти подрібнити і скласти в каструлю. Чи не класти поки тільки часник.

Готувати на плиті близько 2 ч. Якщо потрібно отримати густу суміш, варити краще довше.
Коли до кінця приготування залишиться 10 хвилин, покласти часник.
Перекласти готову аджику в чисту тару.
З яблуками і пекучим перцем

Необхідні інгредієнти:

2 кг стиглих томатів (можна взяти вершки);
600 гр яблук;
150 гр рослинної олії;
100 гр цукру (залежно від смаку, кількість можна варіювати);
по 250 гр часнику і гострого перцю;
50 гр солі.
Це приблизний набір продуктів. Їх кількість можна регулювати за своїм бажанням.

Покрокове приготування:

Томати і яблука звільнити від шкірки і перетворити в однорідне пюре.
Наступні пару годин воно повинно тушитись. Вогонь повинен бути неінтенсивним.
Тим часом обробити гострі компоненти. За 15 хвилин до кінця приготування доповісти решту складових.
Зберігати аджику під будь-який кришкою, крім капронової.
Гостра аджика з яблуками і помідорами

Необхідні продукти:

1,5 кг солодкого і 200 гр гострого перцю;
180 гр цукрового піску;
180 мл оцту;

7 головок часнику;
800 гр моркви;
0,5 ст. (125 гр) солі;
2,5 кг помідорів (типу вершки);
1 кг яблук;
1 стакан олії.
Покрокове приготування:

Томати скласти в миску і покрити окропом.
Через пару хвилин занурити в крижану воду і зняти шкірку.
Підготувати інші овочі і перемолоти в комбайні.
Все з’єднати в одній каструлі і готувати годину, регулярно помішуючи.
Всипати решту компонентів, перемішати.
Зварену аджику розлити по пропарений скляним ємностей.
Яблучна аджика зі сливами

Необхідні продукти:

1 кг яблук і така ж кількість слив;
700 гр цибулі;
20 зубчики часнику;
5 шт. гострого перцю;
2 невеликих пучка петрушки;
3 середніх моркви;
250 гр рослинної олії;
150 гр цукру;
2,5 кг томатів;
70 гр солі (можна додавати на свій смак);
10-12 шт. солодкого перцю;
100 гр оцту.
Покрокове приготування:

Овочі перекласти в чашу комбайна і подрібнити.
Викласти готову суміш в зручну посуд, варити годину.
Додати спеції і масло. Тримати на плиті 15 хвилин.
Потім влити оцет і прогріти аджику буквально пару хвилин.
Висипати в стерильну тару і укутати.
Гостра яблучна аджика з морквою

Для рецепта потрібно:

2 кг помідорів;
10 шт. болгарського і 2 шт. гострого перцю;
3 великі морквини;
1 яблуко;
1 невеликий корінь пастернаку.
Покрокове приготування:

Томати злегка підварити.
М’якоть відділити від шкірки.
Решта продукти подрібнити блендером.
Варити 2,5 ч. Киплячу аджику розподілити по скляних ємностей.
З баклажанами або кабачками

Необхідні продукти:

3 кг томатів;
2-3 стручки чилі;
1 кг яблук;
по 60 гр цукру і яблучного оцту;
по 2 кг баклажанів і солодкого перцю;
2 ст. л. солі;
6 головок часнику (можна менше на свій смак);
0,5 скл. (125 гр) рафінованої олії.
Поетапне приготування:

З помідорів видалити шкірку. Подрібнити з перцем.
Перекласти в ємність з нагрітим маслом і гасити 10 хвилин.
Баклажан також перемолоти і додати до овочів.
протомой на плиті 15 хвилин.
Додати всі спеції, а через 10 хвилин і яблучний оцет.
Все добре перемішати. Закочувати аджику гарячим способом.
З хріном

Необхідні продукти:

2 кг яблук;
2,5 кг болгарського перцю і така ж кількість моркви;
1 корінь хрону;
2 великих часника;
4 шт. гострого перцю;
200 гр цукру;
125 гр (0,5 ст.) оцту;
5 кг томатів;
1 ст. л. солі.
Поетапне приготування:

З овочів приготувати пюре. Воно повинно прокипіти близько години.
Після цього, викласти в нього всі гострі добавки і спеції. Варити ще 5 хвилин.
Гарячу аджику розкласти в заздалегідь підготовлену тару.
Терміни та умови зберігання

Аджика зберігається в холодному і темному місці. Чим більше гострих інгредієнтів і оцту, тим довше зберігатися продукт (10-11 місяців). Гострі заготовки можна зберігати і в буфеті при кімнатній температурі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *