Якщо ти все ще купляєш кетчуп в магазині, тоді рекомендуємо спробувати приготувати не менше половини порції соусу за цим рецептом. Це дуже смачно
ІНГРЕДІЄНТИ:
– 3 кг помідорів;
– 2-3 цибулини;
– 5 болгарських перців;
– 5 зубчиків часнику;
– 1 шт. гострого перцю
– половина чайна ложка меленого кардамону;
– 4-6 чайних ложок цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 1 столова ложка оцту 9%;
– 50 мл олії;
Приправи:
– 2-3 листочки лаврового листка;
– 1 паличка кориці;
– 2-3 зерна запашного перцю.
Приготування:
1. Помідори, перець, цибулю і часник наріжте шматочками середнього розміру. Помістіть овочі у велику каструлю і додайте чилі

2. Візьміть такий пакет або зробіть з марлі і додайте в нього спеції. Його міцно зав’яжіть і теж помістіть в каструлю

3. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть овочі до кипіння. Зменшіть вогонь і дайте їм варитися, поки не залишиться лише третина початкового об’єму. Наші варилися близько 2 годин


4. Вийміть пакет з каструлі і подрібніть овочі занурювальним блендером до отримання однорідної маси

5. Протріть через дрібне сито, щоб видалити всі насіння та шкірку овочів

6. Отриманий кетчуп перекладіть в каструлю, додайте олію, оцет, мелений кардамон, сіль і цукор

7. Перемішуємо, ставимо каструлю на вогонь і кип’ятимо соус 20 хвилин

8. Розливаємо соус по заздалегідь стерилізованим банкам і герметично закриваємо кришками. Переверніть їх догори дном і накрийте теплим рушником. Дайте їм повністю охолонути. Після цього банки з кетчупом зберігати в прохолодному місці, подалі від прямих сонячних променів. Насолоджуйтеся взимку з великим задоволенням

Смачного!