Цим рецептом користуюся вже напевно років десять, завжди виходить смачно і на приготування часу витрачається буквально п’ятнадцять хвилин.
Ось що нам знадобиться на дві банки об’ємом 1 літр кожна:
Вода – 1.5 літра.
Соняшникова олія – 250 мл.
Запашний перець – 8 шт.
Перець горошком – 1 ч.л.
Насіння кропу – 1 ч.л.
Часник – 2 зубчики.
Сіль – 2 ст.л.
Цукор – 5 ст.л.
Оцет 70% – 2 ч.л.
Солодкий перець.
Покроковий рецепт приготування страви:
- У каструлю наливаємо 1,5 літра води, додаємо 250 мл олії, запашний перець, перець горошком, насіння кропу та часник нарізаний тонкими пластинами.
- Потім додаємо сіль, цукор, дві чайні ложки 70% оцту, все добре перемішуємо і доводимо маринад до кипіння.
- Солодкий перець нарізаємо четвертинками, кладемо в киплячий маринад і варимо дві хвилини.
- Через дві хвилини перець дістаємо і перекладаємо в стерилізовані банки (у мене дві банки об’ємом один літр кожна) сильно утрамбовувати перець не потрібно.
- Далі заливаємо в банки маринад, що кипить, закриваємо кришками, добре укутуємо і залишаємо на 24 години.
- Зберігаються такі перці в домашніх умовах, у прохолодне місце прибирати не обов’язково.