9 Вересня, 2025
Зберігаються в домашніх умовах, готуються дуже просто і швидко: перці в олії на зиму.

Зберігаються в домашніх умовах, готуються дуже просто і швидко: перці в олії на зиму.

Цим рецептом користуюся вже напевно років десять, завжди виходить смачно і на приготування часу витрачається буквально п’ятнадцять хвилин.

Ось що нам знадобиться на дві банки об’ємом 1 літр кожна:
Вода – 1.5 літра.
Соняшникова олія – 250 мл.
Запашний перець – 8 шт.
Перець горошком – 1 ч.л.
Насіння кропу – 1 ч.л.
Часник – 2 зубчики.
Сіль – 2 ст.л.
Цукор – 5 ст.л.
Оцет 70% – 2 ч.л.
Солодкий перець.
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. У каструлю наливаємо 1,5 літра води, додаємо 250 мл олії, запашний перець, перець горошком, насіння кропу та часник нарізаний тонкими пластинами.
  2. Потім додаємо сіль, цукор, дві чайні ложки 70% оцту, все добре перемішуємо і доводимо маринад до кипіння.
  3. Солодкий перець нарізаємо четвертинками, кладемо в киплячий маринад і варимо дві хвилини.
  4. Через дві хвилини перець дістаємо і перекладаємо в стерилізовані банки (у мене дві банки об’ємом один літр кожна) сильно утрамбовувати перець не потрібно.
  5. Далі заливаємо в банки маринад, що кипить, закриваємо кришками, добре укутуємо і залишаємо на 24 години.
  6. Зберігаються такі перці в домашніх умовах, у прохолодне місце прибирати не обов’язково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *