14 Березня, 2025
Здобні і ароматні паски: ніжні, буквально тануть у роті!

Здобні і ароматні паски: ніжні, буквально тануть у роті!

Паски виходять ніжні і здобні. Вони буквально тануть у роті. Такі пасочки довго зберігаються і тривалий час не черствіють. Домашні пасочки завжди смачніші покупних, а якщо в тісто додати домашні яйця, то пасочки будуть мати яскравий і приємний жовтий колір.

Необхідні продукти

  • 400 мілілітрів молока
  • 350 грам цукру
  • 7 жовтків
  • 3 курячих яйця
  • 200 грам вершкового масла
  • 50 мілілітрів рослинної олії
  • 16 грам сухих дріжджів
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • цедра одного лимона
  • 30 мілілітрів коньяку
  • 1300 — 1400 грам пшеничного борошна
  • родзинки, курага за смаком

Починаємо приготування паски

У миску просіваємо борошно (6 ст.л.), додаємо цукор (2 ст.л.) і дріжджі. Все перемішуємо і вливаємо тепле молоко, перемішуємо. Накриваємо миску кришкою і залишаємо на 40 хвилин.

У глибоку миску переливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Додаємо жовтки, курячі яйця, ванільний цукор, цукор, що залишився, цедру одного лимона, рослинну олію і коньяк. Все перемішуємо.

У готову масу переливаємо опару і знову перемішуємо. Потім в масу по чуть-чуть додаємо борошно і замішуємо тісто. Робимо це спочатку ложкою, а потім домішуємо руками.

Готове тісто накриваємо і залишаємо в теплому місці на 2 години.

Через відведений час змащуємо руки рослинною олією і обминаємо тісто.

У родзинки або цукати всипаємо борошно, перемішуємо і додаємо до тіста. Ретельно вмішуємо сухофрукти в тісто.

Накриваємо тісто кришкою і залишаємо в теплому місці ще на 30 хвилин. Через відведений час знову обминаємо тісто і акуратно відділяючи шматочки розкладаємо його по формах. Заповнюємо форму на 1/3 частину.

Підготовлені формочки накриваємо рушником і залишаємо на 5-10 хвилин. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Через відведений час ставимо заготовки в духовку і випікаємо до готовності. Час випічки буде залежати від розміру ваших формочок.

Готові паски охолоджуємо і змащуємо приготовленою глазур’ю.

Приємного апетиту і Світлого Великодня!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *