Паски виходять ніжні і здобні. Вони буквально тануть у роті. Такі пасочки довго зберігаються і тривалий час не черствіють. Домашні пасочки завжди смачніші покупних, а якщо в тісто додати домашні яйця, то пасочки будуть мати яскравий і приємний жовтий колір.
Необхідні продукти
- 400 мілілітрів молока
- 350 грам цукру
- 7 жовтків
- 3 курячих яйця
- 200 грам вершкового масла
- 50 мілілітрів рослинної олії
- 16 грам сухих дріжджів
- 2 пакетики ванільного цукру
- цедра одного лимона
- 30 мілілітрів коньяку
- 1300 — 1400 грам пшеничного борошна
- родзинки, курага за смаком
Починаємо приготування паски
У миску просіваємо борошно (6 ст.л.), додаємо цукор (2 ст.л.) і дріжджі. Все перемішуємо і вливаємо тепле молоко, перемішуємо. Накриваємо миску кришкою і залишаємо на 40 хвилин.
У глибоку миску переливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Додаємо жовтки, курячі яйця, ванільний цукор, цукор, що залишився, цедру одного лимона, рослинну олію і коньяк. Все перемішуємо.
У готову масу переливаємо опару і знову перемішуємо. Потім в масу по чуть-чуть додаємо борошно і замішуємо тісто. Робимо це спочатку ложкою, а потім домішуємо руками.
Готове тісто накриваємо і залишаємо в теплому місці на 2 години.
Через відведений час змащуємо руки рослинною олією і обминаємо тісто.
У родзинки або цукати всипаємо борошно, перемішуємо і додаємо до тіста. Ретельно вмішуємо сухофрукти в тісто.
Накриваємо тісто кришкою і залишаємо в теплому місці ще на 30 хвилин. Через відведений час знову обминаємо тісто і акуратно відділяючи шматочки розкладаємо його по формах. Заповнюємо форму на 1/3 частину.
Підготовлені формочки накриваємо рушником і залишаємо на 5-10 хвилин. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Через відведений час ставимо заготовки в духовку і випікаємо до готовності. Час випічки буде залежати від розміру ваших формочок.
Готові паски охолоджуємо і змащуємо приготовленою глазур’ю.
Приємного апетиту і Світлого Великодня!