7 Серпня, 2025
Знала б раніше приготувала б більше. Зелені помідори по-грузинськи. Буду закривати багато порцій.

Знала б раніше приготувала б більше. Зелені помідори по-грузинськи. Буду закривати багато порцій.

Смачна і ароматна закуска із зелених помідорів давно популярна серед любителів пікантних страв. У самих недозрілих помідорів дуже оригінальний смак, а якщо сюди ще додати часник, зелень і гострий перець, виходить просто дивовижно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1.5 кг;
  • цибуля, 3 шт;
  • солодкий перець, 400 г;
  • часник, 80 г;
  • гострий перець, 1 шт;
  • зелень;
  • коріандр, 1 ч.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • перець чорний;
  • оцет 6%, 150 мл або 9%, 100 мл;
  • олія соняшникова, 100 мл.

Процес приготування

  1. Помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і ріжемо на 2 частини, якщо дуже великі – тоді на 4 часточки.
  2. Солодкий перець, часник і гострий перець, зелень подрібнюємо за допомогою блендера.
  3. Цибулю ріжемо півкільцями і змішуємо з помідорами.
  4. Додаємо заправку подрібнену, сіль, цукор, коріандр, оцет і соняшникову олію, перець. Перемішуємо.
  5. Залишаємо на 2 години, періодично все перемішуючи.
  6. Розкладаємо салат в чисті банки, доливаємо соком.

7. Накриваємо банки кришками і ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо теплої води по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання 35 хвилин

8. Перевертаємо і залишаємо остигати, зберігаємо в підвалі або в коморі.

9. Кількість часнику і гострого перцю ви можете регулювати самостійно

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *