9 Березня, 2025
Знаменитий рецепт ПІСНОГО манника, який зветься 4 стакани.

Знаменитий рецепт ПІСНОГО манника, який зветься 4 стакани.

Знаменитий рецепт пісного манника, який зветься «4 стакани» рецепт взяла з інету.

Отже нам потрібно всі інгредієнти виміряти «стаканом» чи склянкою. Скажу одразу, робила у формі 20*30 то однієї порції було замало, тому збільшувала все на 2. тобто в рецепті все вказано по одному стакані , я додала все по два. Склянка у мене 300 мг., можна і 250 мг.

Продукти:
2 склянки манки
2 склянки газованої води (можна і просту)
2 склянки борошна
1 склянка олії

1 склянка  цукру
3 ст. л. какао
Розпушувач-12 гр.
1 коф. ложка соди погашена оцтом.
0,5 л. банка вишень у власному соці.
Можна замінити на інші фрукти.

Приготування:
Манку з  цукром залити водою, залишити на 10хв.щоб набухла. Додати олію, какао і поступово вмішати борошно з розпушувачем і содою.

Міксером досить важко збивати, тому використовувала вінчик. В кінці добавила півлітрову банку вишень, сік злила. Це якраз дало кислинку та вологу в тістечку. Маса досить густа виходить, але виливається.

Випікала у формі на пергаменті приблизно 40хв. до сухої шпажки, при температурі 170гр.,але дивіться по своїй духовці.

Глазур:

3 ст. л. какао

2 ст. л. цукру
4 ст. л.олія
Вода (8-10 ложок) залежить від какао.
Все зварити але не доводити до кипіння. Прилити пиріг та поставити на ніч для вистивання. Глазур добре блистить, на руки не прилипає. Це смачно.

Чудовий рецепт від умілої української господині – Оксана Костик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *