17 Липня, 2025
Знамениті мариновані огірочки “ПО-БОЛГАРСЬКИ” на зиму. Закриваю їх вже більше 10 років.

Знамениті мариновані огірочки “ПО-БОЛГАРСЬКИ” на зиму. Закриваю їх вже більше 10 років.

Вчора я мала огірковий день. Закрила ще одну партію огірків на зиму – у  гірчичній заливці (рецепт є у стрічці) і  мариновані огірочки “по-балгарськи” (просто смакота). ⠀

Ділюсь рецептом.⠀

Нам знадобиться:
На 1 літр води: ⠀

4 ч. л.солі⠀

8 ч. л.цукру⠀
8 ст. л.оцту 9%⠀
На одну 1-літрову банку:⠀

5-6 кілець моркви (я кладу десь 8, морквина не зіпсує) ⠀
5-6 кілець цибулі ⠀
5-6 горошин запашного перцю ⠀
1 лавровий лист⠀

1 шт. гвоздики (не більше однієї!) ⠀
кріп, хрін, листя смородини – НЕ  треба!

Рецепт приготування:
Банки стерилізую, потім накладаю в них моркву, цибулю, перець, лавровий лист, гвоздику. Розкладаю огірочки по банках (беріть краще маленькі огірочки. У мене були трохи перерослі, тому я їх розрізала на 2-3 частини).

Далі залила всі банки з  огірками окропом, накрила стерилізованими кришками і залишила охолонути приблизно на півгодини. Потім злила воду з банок у каструлю, додала сіль та цукор (виходячи з розрахунку на 1 літр води, як зазначено в рецепті).

Коли маринад закипів, вимкнула вогонь, додала в маринад оцет і розлила по банках. Закрутила кришками і залишила остигати, перевернувши вгору дном. Ковдрою не загортала. ⠀

Обов’язково спробуйте цей рецепт! Мариновані огірочки виходять солоденькі, просто смакота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *