Вчора я мала огірковий день. Закрила ще одну партію огірків на зиму – у гірчичній заливці (рецепт є у стрічці) і мариновані огірочки “по-балгарськи” (просто смакота). ⠀
Ділюсь рецептом.⠀
Нам знадобиться:
На 1 літр води: ⠀
4 ч. л.солі⠀
8 ч. л.цукру⠀
8 ст. л.оцту 9%⠀
На одну 1-літрову банку:⠀
5-6 кілець моркви (я кладу десь 8, морквина не зіпсує) ⠀
5-6 кілець цибулі ⠀
5-6 горошин запашного перцю ⠀
1 лавровий лист⠀
1 шт. гвоздики (не більше однієї!) ⠀
кріп, хрін, листя смородини – НЕ треба!
Рецепт приготування:
Банки стерилізую, потім накладаю в них моркву, цибулю, перець, лавровий лист, гвоздику. Розкладаю огірочки по банках (беріть краще маленькі огірочки. У мене були трохи перерослі, тому я їх розрізала на 2-3 частини).
Далі залила всі банки з огірками окропом, накрила стерилізованими кришками і залишила охолонути приблизно на півгодини. Потім злила воду з банок у каструлю, додала сіль та цукор (виходячи з розрахунку на 1 літр води, як зазначено в рецепті).
Коли маринад закипів, вимкнула вогонь, додала в маринад оцет і розлила по банках. Закрутила кришками і залишила остигати, перевернувши вгору дном. Ковдрою не загортала. ⠀
Обов’язково спробуйте цей рецепт! Мариновані огірочки виходять солоденькі, просто смакота.