23 Лютого, 2025
Зробили з донькою 111 пельменів за двадцять хвилин. Тепер завжди так роблю і вам раджу!

Зробили з донькою 111 пельменів за двадцять хвилин. Тепер завжди так роблю і вам раджу!

Вирішили ми з 6-річною донькою наліпити пельменів. Справа була в вихідний чоловіка, тому що коли він працює я готую тільки найпростіші страви.

Повідомляє Вакурат

Шматок фаршу у мене був в морозилці, його я виклала розморожувати з вечора.

Тісто для пельменів готує завжди чоловік. У нього перевірений рецепт. Робить він його на окропі. У підсумку виходить дуже м’яке, еластичне тісто з яким легко працювати

Раніше я рідко робила пельмені, тому що саме процес ліплення займав дуже багато часу.

Мінімум на процес я витрачаю 1,5-2 години, для мене це багато і виснажливо)). Потім же ще все і прибрати треба після готування.

Як тільки я не пробувала ліпити пельмені вручну: і вирізаючи кружечки з розкачаного пласта тіста і роблячи “равлики”, і нарізаючи тісто на шматочки і потім кожен з них розгортаючи.

Але якось я згадала про забутий мною метод для ліплення пельменів з дитинства – проста алюмінієва форма! У мами така точно була і є. Але забирати у неї не варіант і я вирішила пошукати її в продажу

Зараз подивилася, такі форми є в продажу і в інтернет-магазинах.

Але все-таки сучасні форми відрізняються від тих, що випускалися в 90-х. Зараз вони легші і метал тонше

Зробити на ній пельмені дуже швидко. Розкотив пласт тіста, накрив форму, наклав начинку, закрив іншим шаром тіста, розкотив і вийняв пельмені.

Нашого тіста вистачило на 3 підходи. За часом ми витратили 20 хвилин і 111 пельменів готові. У формі за 1 раз виходить 37 штук.

При варінні пельменів в воду додаю трохи спецій і лавровий лист. Подаю з топленим маслом або сметаною.

В результаті пельмені виходять з тонким тістом і добре наповнені начинкою. Форма підійде і для вареників з картоплею, і сиром.

Смачного!

Дякуємо, що читаєте нас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *