3 Березня, 2025
З’єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло

З’єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло

Скільки всього смачного можна приготувати з гречки? Рецептів безліч і цей не виняток – причому без грама м’яса.

Інгредієнти:
гречка – 200гр (склянка)
вода – 500мл
печериці – 400гр
цибуля – 1-2шт
морква – 1шт
болгарський перець – 1шт
зелень – за бажанням
сіль, перець – за смаком
Приготування:
Склянку гречки добре промиваємо, обсушуємо і злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Так гречка не розварюватиметься і набуде більш насиченого смаку.

Ви зрозумієте, що гречка готова (підсмажилася) за ароматом, і якщо спробувати “зернятко”, воно буде хрустким, а не вологим.
Відразу підготуємо овочі: цибулю поріжемо дрібненько. Моркву – великими шматочками.
Солодкий болгарський перець – великими шматочками  (всі овочі ріжемо досить крупно, окрім цибулі).
За бажанням можна додати гриби, я додаю! У даному рецепті використовую печериці, ріжу їх теж великими шматочками.
Обсмажуємо цибулю до прозорого стану на невеликій кількості олії, а потім додаємо печериці та обсмажуємо все разом.

Приблизно 3 хвилини обсмажуємо цибулю разом із грибами і коли вони злегка підрум’янюються, додаємо овочі та обсмажуємо все разом,  до повної готовності доводити не потрібно.

Тепер злегка солимо і перчимо на смак, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Овочі з грибами перекладаємо у форму для запікання, зверху засипаємо гречку і розподіляємо її рівномірним шаром.
Зверху трохи солимо і заливаємо водою. Не забувайте, що овочі ми вже підсолювали, і краще недосолити, аніж пересолити страву!

Відправляємо форму в духовку, розігріту до 200С до готовності гречки (форму можна накрити фольгою).
Через 20 хвилин лист з гречкою виймаємо з духовки, перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Гречка виходить розсипчастою і дуже смачною, рідина за цей час  випарується. До речі , можна в гречку додати при подачі шматочок вершкового масла.

Перед подачею посипаємо нарізаною зеленню.

Страва смачна, а готується просто і швидко. Буду рада, якщо Вам сподобається!

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *