Інгредієнти:
- баклажани 8 кг
- цибуля 2 кг
- олія 800 г-1 л
- помідори 4 кг
- болгарський перець + гострий 3 кг
- сіль 2 ст. л.
- цукор 4 ст. л.
- кінза 2 пучки (200 г)
- часник 150 г
Приготування:
Баклажани нарізаю кубиками, солю, перемішую і залишаю, щоб виділилась рідина. Потім кладу на сито, щоб повністю стекла зайва рідина.
Розігріваю олію в 20 л каструлі, обсмажую цибулю порізану меншими шматочками до прозорості. Перекручую помідори через м’ясорубку, вливаю до цибулі, перемішую, тушкую до кипіння і потім ще 10-15 хвилин.

Додаю болгарський перець порізаний меншими шматочками, варю 15 хвилин. Потім додаю баклажани, гарно все перемішую, накриваю кришкою, доводжу до кипіння. Кожних 5 хвилин гарно перемішую. Вогонь роблю мінімальний, прикриваю кришкою на половину і варю до готовності 1 годину. Тоді солю, всипаю цукор, перемішую 2 хвилини. Накриваю кришкою, варю 10 хвилин. Додаю подрібнену зелень і видавлений через прес часник. Проварюю 10 хвилин під кришкою, помішуючи періодично.

Вогонь роблю мінімальний, не вимикаю і розкладаю усе по стерилізованих банках, щільно закриваю стерилізованими кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження. Смачного!
