17 Липня, 2025
З року в рік цю консервацію роблю все більше і більше, завжди мало! Бо смачно і просто готується!

З року в рік цю консервацію роблю все більше і більше, завжди мало! Бо смачно і просто готується!

Інгредієнти:

  • баклажани 8 кг
  • цибуля 2 кг
  • олія 800 г-1 л
  • помідори 4 кг
  • болгарський перець + гострий 3 кг
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 4 ст. л.
  • кінза 2 пучки (200 г)
  • часник 150 г

Приготування:

Баклажани нарізаю кубиками, солю, перемішую і залишаю, щоб виділилась рідина. Потім кладу на сито, щоб повністю стекла зайва рідина.

Розігріваю олію в 20 л каструлі, обсмажую цибулю порізану меншими шматочками до прозорості. Перекручую помідори через м’ясорубку, вливаю до цибулі, перемішую, тушкую до кипіння і потім ще 10-15 хвилин.

Додаю болгарський перець порізаний меншими шматочками, варю 15 хвилин. Потім додаю баклажани, гарно все перемішую, накриваю кришкою, доводжу до кипіння. Кожних 5 хвилин гарно перемішую. Вогонь роблю мінімальний, прикриваю кришкою на половину і варю до готовності 1 годину. Тоді солю, всипаю цукор, перемішую 2 хвилини. Накриваю кришкою, варю 10 хвилин. Додаю подрібнену зелень і видавлений через прес часник. Проварюю 10 хвилин під кришкою, помішуючи періодично.

Вогонь роблю мінімальний, не вимикаю і розкладаю усе по стерилізованих банках, щільно закриваю стерилізованими кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *