Від огірків не відрізнити – майже: навіть смачніше. Кабачки вдаються соковиті, ніжні, хрусткі – і спритно поєднуються з томатами, томатом та солодким перцем.
Щороку готую такий салат: розлітається швидко. А наприкінці огіркового сезону – рятує. І коли не ясно, що робити з кабачками – теж.
Трохи змінила рецепт – і він став ще простіше, ще більш “лінивим”. А салат залишився таким же смачним – або став ще смачнішим: так готувати варто.
Рецепт приготування:
1) Кабачки нарізати тонкими часточками – як огірки на салат. Мені подобаються цукіні: і схожі на огірок небагато, і м’ясистіші, із щільною м’якоттю. І чистити від шкірки їх не потрібно
Солодкий перець нарізати тонкими смужками чи кубиками: як звичніше для салату.
Цибулю ріпчасту нарубати тонкими півкільцями.
Якщо додаємо помідори – нарізати не надто дрібними часточками, щоб зберегли форму. За бажання їх можна не додавати: салат заправлений томатним соусом.
2) Приготувати для заливання томатний соус – або розвести готову томатну пасту до консистенції, близької до густого томатного соку – або рідкого томатного соусу
До речі. Такий салат зручно готувати паралельно із приготуванням томатної пасти, соусу. Готується швидко, і не потрібно відволікатися на її приготування – це раціонально
3) До томатного соусу додати: сіль, цукор, олію (список інгредієнтів нижче). Можна за бажанням додати чорний перець чи інші прянощі. Довести до кипіння, влити оцет.
4) Викласти овочеву нарізку у банки, залити соусом так, щоб покрив. При цьому соусу не повинно бути багато: це салат із заправкою, а не томатний суп із кабачками:)
Банки наповнюємо щільно, але не зовсім по плечі, залишаючи місце для томату.
Прикрити стерилізованими кришками, стерилізувати від 10 до 25 хв із поправкою на розмір банок. Закрутити, перевернути, накрити банки. Ось і все – готово!)
Кабачки в салаті вдаються ніжними, але трохи хрусткими, не перевареними – особливо цукіні.
Та й томатна заправка дуже хороша: простий салат, але не відірватися. Коли салат промаринується – стає неймовірно смачним.
Інгредієнти:
Кабачки 2 кг;
Цибуля 300 г;
Томати 1 кг (або на смак);
Перець солодкий до 1 кг (можна менше);
Томатний сік (розведений соус) 2.5-3 л (із запасом);
Сіль від 2,5 до 3 ст.л.;
Цукор 200 г;
Оцет 150-200 мл 6% (або до смаку)