Інгредієнти:
Джем:
- 500 г вишні (замороженої)
- 150 г цукру
- 70 г кукурудзяного крохмалю
- 150 мл води
Тісто:
- 3 яєчних жовтки
- щіпка солі
- 80 г цукрової пудри
- 80 г розтопленого масла
- 1 ч. л. ванілі
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
Крем:
- 500 г грецького йогурту
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. ванілі
- 3 яєчних білка
- щіпка солі
- 130 г цукру
Приготування:
Джем:
У каструлю з товстим дном змішую вишні, цукор та крохмаль, вливаю воду. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Перекладаю у миску та залишаю охолоджуватись.
Тісто:
Збиваю яйця вінчиком з дрібкою солі та цукровою пудрою до світлої маси. Вливаю розтоплене масло, ваніль, перемішую. Просіюю борошно і розпушувач, замішую тісто руками.
Ділю на тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину кладу у пакет і відправляю у морозильну камеру на 15 хвилин. Форму діаметром 20 см застеляю пергаментом. Викладаю більшу частину тіста, формуючи високі бортики. Зверху викладаю джем.

Крем:
Змішую до однорідності вінчиком йогурт, крохмаль та ваніль. В окремій мисці збиваю білки міксером з дрібкою солі та цукром до стійких піків. Змішую дві маси лопаткою. Викладаю крем на джем. Меншу частина тіста із морозильної камери натираю на терці.

Випікаю 40 хвилин у добре розігрітій духовці при 180 градусів або поки верх пирога рівномірно не підніметься. Прикрашаю за бажанням цукровою пудро, смачного!
