23 Серпня, 2025
З таким-то пирогом і торта не треба. Просто фаворит серед пирогів. Привезла рецепт з сонячної Італії!

З таким-то пирогом і торта не треба. Просто фаворит серед пирогів. Привезла рецепт з сонячної Італії!

Інгредієнти:

Джем:

  • 500 г вишні (замороженої)
  • 150 г цукру
  • 70 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 мл води

Тісто:

  • 3 яєчних жовтки
  • щіпка солі
  • 80 г цукрової пудри
  • 80 г розтопленого масла
  • 1 ч. л. ванілі
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

Крем:

  • 500 г грецького йогурту
  • 50 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. ванілі
  • 3 яєчних білка
  • щіпка солі
  • 130 г цукру

Приготування:

Джем:

У каструлю з товстим дном змішую вишні, цукор та крохмаль, вливаю воду. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Перекладаю у миску та залишаю охолоджуватись.

Тісто:

Збиваю яйця вінчиком з дрібкою солі та цукровою пудрою до світлої маси. Вливаю розтоплене масло, ваніль, перемішую. Просіюю борошно і розпушувач, замішую тісто руками.

Ділю на тісто на 2 частини: більшу та меншу. Меншу частину кладу у пакет і відправляю у морозильну камеру на 15 хвилин. Форму діаметром 20 см застеляю пергаментом. Викладаю більшу частину тіста, формуючи високі бортики. Зверху викладаю джем.

Крем:

Змішую до однорідності вінчиком йогурт, крохмаль та ваніль. В окремій мисці збиваю білки міксером з дрібкою солі та цукром до стійких піків. Змішую дві маси лопаткою. Викладаю крем на джем. Меншу частина тіста із морозильної камери натираю на терці.

Випікаю 40 хвилин у добре розігрітій духовці при 180 градусів або поки верх пирога рівномірно не підніметься. Прикрашаю за бажанням цукровою пудро, смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *