23 Липня, 2025
Кабачки в соусі “Сацебелі” на зиму. Перепробувала різні рецепти, але кращого не знайшла!

Кабачки в соусі “Сацебелі” на зиму. Перепробувала різні рецепти, але кращого не знайшла!

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 1 банка соусу “Сацебелі” (485 г)
  • 0,5 головки часнику
  • 100 г цукру
  • 20 г солі
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 100 мл олії
  • 50 мл 9% оцту

Приготування:

Беру молоді кабачки шкірку не знімаю. Розрізаю вздовж навпіл і нарізаю не надто тонкими шматочками.

Складаю їх у каструлю, додаю сіль, цукор, чорний мелений перець, олію та соус сацебелі. Все добре перемішую.

Ставлю на плиту, доводжу до кипіння і тушкую на слабкому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи

Потім додаю натертий часник, знову перемішую і варю ще 10 хвилин. Наприкінці вливаю оцет, проварюю 5 хвилин.

Готові гарячі кабачки розкладаю по стерилізованих банках і закриваю

Банки перевертаю кришками донизу, загортаю в ковдру і залишаю до повного охолодження.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *