26 Липня, 2025
Кабачки на зиму “як гриби”, всім дуже смакують! Цей рецепт знає кожна сусідка!

Кабачки на зиму “як гриби”, всім дуже смакують! Цей рецепт знає кожна сусідка!

Інгредієнти:

На 1 кг кабачків:

  • 1 середня морква
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 1 ст. ложка солі
  • 2 ст. ложки цукру
  • ¼ чайної ложки чорного перцю
  • 3 ст. ложки оцту 9%
  • 3 ст. ложки олії

Приготування:

Якщо кабачки молоденькі, то насіння не вибираю, але шкірочку злегка знімаю і нарізаю на кубики

Нарізані кабачки складаю в миску. Додаю нарізану на півкільця моркву, нарізаний часник, пучок кропу і петрушки.

Додаю сіль, цукор, чорний перець, оцет і олію. Все перемішую і залишаю маринуватись прямо на столі на кілька годин

Потім щільно викладаю в стерилізовані банки.

Банки ставлю в каструлю з водою, щоб вода доходила майже до горлечка і стерилізую на повільному вогні хвилин 20.

Після стерилізації закручую, перевертаю кришками донизу, закутую і залишаю остигати

Потім ставлю в темне місце хай чекають зими.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *