Картопля з грибами під ніжним сметанним соусом. Так, сьогодні у нас картопляна запіканка з грибами. Ми дуже любимо рецепти з грибами і така запіканка доводиться дуже до речі, особливо в сезон грибів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Нам знадобляться інгредієнти:
- варена картопля ~ 500 гр.
- відварні гриби ~ 300 гр.
- цибуля ріпчаста ~ 1 шт.
- майонез ~ 0,5 ст.
- сметана ~ 0,5 ст.
- олія для смаження
- сіль, перець за смаком
В даному рецепті я використовую відварені гриби. Нарізаю їх не великими шматочками.
Ріпчасту цибулю нарізаю дрібно.
На розігріту сковорідку додаю олію і відправляю смажитися гриби з цибулею
Тим часом нарізаю відварну картоплю тонкими часточками.
І викладаю на дно змащеної маслом форми. Злегка утрамбовую.
Напівготові гриби солю і перемішую.
Трохи тримаю на вогні і викладаю шаром поверх картоплі.
Сметану змішую з майонезом.
І отриманим соусом накриваю зверху гриби.
Відправляю нашу запіканку в духовку і запікаю її при температурі 180-190 градусів, до рум’яного кольору.
Запіканка виходить смачна, ароматна і дуже ситна.
Така проста в приготуванні страва, прекрасно підійде не тільки для обіду і вечері, а й прикрасить будь-який святковий стіл.
Смачного!