Всіма улюблена страва! І просто на вечерю, і на свято! При запіканні в горщиках м’ясо виходить дуже м’яким, картопля добре пропікається і стає розсипчастою. Гриби додають смак і аромат. Подача порціями зручна і естетична.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг
- М’ясо — 1 кг (свинина лопатка)
- Консервована квасоля — 400 г
- Цибуля — 1 шт
- Морква по-корейськи — 400-600 г
- Консервовані гриби — 400 г
- Часник — за смаком
- Соус краснодарський — 6 ст. ложок
- Сіль перець — за смаком
Приготування:
- Очищену картоплю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки, потім солимо за смаком.
- Нарізаємо цибулю півкільцями.
- У томатну пасту додаємо часник, пропущений через прес, цукор, сіль і перець.
- М’ясо нарізаємо середніми кубиками.
- Додаємо м’ясо з цибулею до картоплі, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо 5 хвилини.
- Потім додаємо гриби, квасолю і моркву. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
- Розкладаємо все по горщиках.
- Готуємо соус: змішуємо в двох літрах води томатну пасту, додаємо лавровий лист, приправи і зелень. Підігріваємо.
- Соус розливаємо по горщиках (рідина повинна не доходити до самого верху, приблизно 1,5 см від краю).
- Горщики накриваємо кришками і готуємо в духовці близько 50 хвилин при 180 С.
Смачного!