18 Грудня, 2024
Картопля по-французьки Буланжер. Вишукана і дуже смачна страва

Картопля по-французьки Буланжер. Вишукана і дуже смачна страва

Не дивлячись на вишукану назву готується страва з простих і доступних кожному продуктів. А в результаті виходить ароматна, м’яка, в буквальному сенсі тане в роті картопелька під хрустким верхнім шаром

Необхідні продукти:

  • Картопля – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 штуки;
  • Часник – пара зубчиків (для аромату);
  • Вершкове масло – 70 – 100 грам;
  • Бульйон – 400 мл;
  • Сіль, перець – за смаком.

Можна за смаком додати спеції на свій розсуд. Наприклад, це можуть бути прованські трави. Саме ця спеція ідеально гармонує з більшістю страв французької кухні. З картоплею Буланжер, в тому числі.

Бульйон можна використовувати овочевий або курячий

А в деяких рецептах картоплю заливають молоком, а не бульйоном.

Покроковий процес приготування:

1. Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками, товщиною 3 – 5 мм.

Картопля по-французьки Буланжер. Вишукана і дуже смачна страва

2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до прозорості на вершковому маслі, в самому кінці додати до цибулі подрібнений часник.

3. У форму для запікання викласти шар картопляних кружків, посипати її сіллю і перцем, спеціями.

4. На картоплю викласти обсмажену цибулю.

5. Викласти решту картоплі у вигляді “луски”, посолити, поперчити, залити бульйоном. Бульйон повинен трохи не доходити до верхнього шару картоплі.

6. Прибрати форму для запікання в розігріту до 200 * С духовку і запікати 35-40 хвилин. Картопля повністю вбере в себе бульйон, а верхній шар добре підрум’янитися.

І в результаті виходить ось така краса.

Картопля по-французьки Буланжер. Вишукана і дуже смачна страва

Апетитна, розкішна, дуже смачна страва, яка приготовлена з найпростіших і доступних продуктів. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *