Не дивлячись на вишукану назву готується страва з простих і доступних кожному продуктів. А в результаті виходить ароматна, м’яка, в буквальному сенсі тане в роті картопелька під хрустким верхнім шаром
Необхідні продукти:
- Картопля – 1 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 штуки;
- Часник – пара зубчиків (для аромату);
- Вершкове масло – 70 – 100 грам;
- Бульйон – 400 мл;
- Сіль, перець – за смаком.
Можна за смаком додати спеції на свій розсуд. Наприклад, це можуть бути прованські трави. Саме ця спеція ідеально гармонує з більшістю страв французької кухні. З картоплею Буланжер, в тому числі.
Бульйон можна використовувати овочевий або курячий
А в деяких рецептах картоплю заливають молоком, а не бульйоном.
Покроковий процес приготування:
1. Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками, товщиною 3 – 5 мм.
2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до прозорості на вершковому маслі, в самому кінці додати до цибулі подрібнений часник.
3. У форму для запікання викласти шар картопляних кружків, посипати її сіллю і перцем, спеціями.
4. На картоплю викласти обсмажену цибулю.
5. Викласти решту картоплі у вигляді “луски”, посолити, поперчити, залити бульйоном. Бульйон повинен трохи не доходити до верхнього шару картоплі.
6. Прибрати форму для запікання в розігріту до 200 * С духовку і запікати 35-40 хвилин. Картопля повністю вбере в себе бульйон, а верхній шар добре підрум’янитися.
І в результаті виходить ось така краса.
Апетитна, розкішна, дуже смачна страва, яка приготовлена з найпростіших і доступних продуктів. Смачного!