23 Лютого, 2025
Квасимо капусту в пакеті. Виходить як з банки, і готова вже на наступний день

Квасимо капусту в пакеті. Виходить як з банки, і готова вже на наступний день

Квасити капусту в банках досить складно через тривалість процесу: капуста бродить до тижня і кожен день її доводиться приминати. Набагато ефективніше зробити квашену капусту в звичайному пластиковому пакеті: все склали, зав’язали, а вже через 2 дні можна пробувати.

Інгредієнти: на 1 кілограм капусти беремо

1 морква і по 1 столовій ложці солі і цукру.
Капусту шаткуємо дуже тонко.

Це одна з хитрощів рецепта: тонка капуста потім буде і хрустіти, і танути в роті.

Моркву просто пропускаємо через тертку для моркви по-корейськи, перекладаємо овочі в глибоку салатницю і засипаємо сіллю і цукром. Перемішуємо, одночасно трохи приминаючи. Так капуста дасть сік, в якому розчиниться цукор і сіль.

За великим рахунком, все вже майже готове. Розподіляємо капусту по пакетам, щільно зав’язуємо і прибираємо в холодильник на дві доби.

Приблизно кожні 6-8 годин пакети потрібно струшувати і перевертати. Через 2 дні капусту можна пробувати.

Відео-рецепт:

Ми навмисно не використовували інших спецій, квашена капуста за цим рецептом буде хороша і без них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *