Квасити капусту в банках досить складно через тривалість процесу: капуста бродить до тижня і кожен день її доводиться приминати. Набагато ефективніше зробити квашену капусту в звичайному пластиковому пакеті: все склали, зав’язали, а вже через 2 дні можна пробувати.
Інгредієнти: на 1 кілограм капусти беремо
1 морква і по 1 столовій ложці солі і цукру.
Капусту шаткуємо дуже тонко.
Це одна з хитрощів рецепта: тонка капуста потім буде і хрустіти, і танути в роті.
Моркву просто пропускаємо через тертку для моркви по-корейськи, перекладаємо овочі в глибоку салатницю і засипаємо сіллю і цукром. Перемішуємо, одночасно трохи приминаючи. Так капуста дасть сік, в якому розчиниться цукор і сіль.
За великим рахунком, все вже майже готове. Розподіляємо капусту по пакетам, щільно зав’язуємо і прибираємо в холодильник на дві доби.
Приблизно кожні 6-8 годин пакети потрібно струшувати і перевертати. Через 2 дні капусту можна пробувати.
Відео-рецепт:
Ми навмисно не використовували інших спецій, квашена капуста за цим рецептом буде хороша і без них.