18 Серпня, 2025
Квашений перець фарширований овочами: найулюбленіша корисна заготовка на зиму. Ділюсь класним перевіреним рецептом.

Квашений перець фарширований овочами: найулюбленіша корисна заготовка на зиму. Ділюсь класним перевіреним рецептом.

Кількість  овочів вказано приблизно – вона залежатиме від розміру перчиків.

Інгредієнти:
На банку 3 л

перець солодкий 1 кг.
капуста білокачанна 800 грам
морква 300 грам
петрушка невеликий пучок
сіль 70-75 грам
вода холодна 1,3-1,5 літра
Приготування:

  1. Перчики добре миємо і зрізаємо їх кришечку. Кожен перчик присипаємо всередині щіпкою перцю і на якийсь час відкладаємо убік.
  2. Капусту шаткуємо тонкою соломкою, моркву тремо на великій тертці, петрушку дрібно ріжемо.
  3. Посипаємо шатковані  овочі третиною солі і перемішуємо, трохи приминаючи до виділення соку.
  4. Кожен перчик щільно набиваємо капустяним салатом. Бажано, щоб кінчик перцю не залишався порожнім – для цього можна використовувати дерев’яну шпажку.
  5. Тепер перці вкладаємо у банку.

Важливо! Перчики обов’язково повинні хоч трохи дивитися вгору, щоб розсіл вільно проник у них.

Квашений перець фарширований овочами на зиму

  1. Залишки солі розчиняємо у воді і заливаємо в банку на дві третини. Тепер банку потрібно кілька разів нахилити в різні боки, щоб із перців вийшло якнайбільше повітря. Доливаємо розсіл у банку і знову нахиляємо.
  2. Залишаємо банку при кімнатній температурі на 10-12 днів. За цей час вона має помутніти, а потім знову стати прозорою.

Тепер можна забрати перець фарширований овочами на постійне місце зберігання. Через 2-3 тижні потрібно долити в банку солоної сирої води до верху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *