8 Вересня, 2025
Квашені качани капусти для голубців. Як правильно це робити, щоб були смачними.

Квашені качани капусти для голубців. Як правильно це робити, щоб були смачними.

Тепер готувати голубці взимку господині будуть готувати швидше. Скоріше приготуйте заготівлі з качанів капусти. Дізнайтесь що для цього потрібно та як це зробити

Складові:

  • Кріп;
  • Часник;
  • Гірчиця у зернах;
  • Листя хрону;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Капуста.

Як засолити листя:

  1. Серцевину качана виріжте ножем та розділіть качан на листя.
  2. Складіть їх стопками по 6 шт. та скрутіть рулет.
  3. Рулети покладіть у банки разом зі спеціями.
  4. У 1,5 л. води розчиніть 60 гр. солі та залийте капусту.
  5. Закрийте банки капроновими кришками.
  6. Відправите банки у льох.
  7. Перед приготуванням страви листя замочують у чистій воді на ніч.

Приємного апетиту!

Складові для засолювання качанів:

  • Діжка об’ємом 100 л.;
  • Качани капусти – 50 кг.;
  • Сіль – 2,5 кг.;
  • Вода;
  • Шланга діаметром 10 мм. та довжиною 1,5 м.

Як засолити качани:

  1. На дно діжки покладіть шлангу, а край виведіть з діжки.
  2. Кочережки відріжте, а у середину засипте сіль.
  3. Всі качани помістіть у діжку.
  4. Проміжки між качанами заповніть кукурудзою, яблуками або морквою.
  5. Верхнім шаром викладіть листя з капусти.
  6. Залийте капусту розчиненою сіллю у воді.
  7. Встановіть зверху вагу.
  8. Раз на добу, протягом двох тижнів продувайте шлангу.
  9. Коли процес бродіння припиниться, діжку помістіть у льох.

Використовувати таку капусту можна через місяць.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *