18 Вересня, 2025
Квашені огірки без додавання оцту. Виходять дуже хрумкі та смачні.

Квашені огірки без додавання оцту. Виходять дуже хрумкі та смачні.

Огірки за цим рецептом без додавання оцту, виходять дуже хрумкі та неймовірно смачні. Їх можна вживати з гарніром, готувати розсольник та додавати в будь-який салат

Складові:

  • Свіжі огірки;
  • Парасольки кропу 2 шт.;
  • Скибки кореню хрону 10 шт.;
  • Зубки часнику 10 шт.;
  • Кам’яна сіль 80 гр.;
  • Медичний спирт 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. На дно трилітрової банки покладіть суцвіття кропу, 1/3 частину зубків часнику та кореню хрону й половину огірків.
  2. Наверх складіть половину хрону з часником, що залишилися, зверху покладіть огірки та залишену частину часнику з хріном.
  3. Розчиніть в склянці води сіль та залийте в банку.
  4. Наповніть холодною водою до верху, накрийте кришкою, добре потрусіть та залиште огірки на 36 годин.
  5. Після мутний маринад, що утворився злийте, прокип’ятіть його та гарячим залийте назад в банку.
  6. Відразу влийте спирт та закатайте герметично.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *