Один з найпростіших і найшвидших рецептів консервації огірків на зиму: вони виходять настільки смачними та ароматними, що ви часто будете використовувати цей легкий рецепт.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 2.2 кг;
- часник, 4 зуб;
- хрін листя, 1 шт;
- вишня та смородина листя по 3 шт;
- петрушка пара гілочок;
- кора дуба, 1 ст.л;
- лавровий лист, 3 шт;
- кріп парасольки, 2 шт;
- гострий перець до смаку;
- перець горошком, 10 шт.;
- перець запашний, 5 шт.
Для приготування маринаду необхідно :
- вода, 1 л;
- сіль, 2 ст.л;
- горілка, 8 ст.л.
Процес приготування
- Об’єм інгредієнтів дано на одну трилітрову банку.
- Огірки миємо та заливаємо чистою та холодною водою на пару годин.

3. У чисту та стерилізовану банку на дно вкладаємо спеції та зелень, усі перераховані інгредієнти
4. Укладаємо щільно огірочки.
5. У чистій воді, 1 л, розводимо сіль та виливаємо у банку. Кількість води та солі розраховуйте, виходячи з тієї кількості банок, яку ви заготовляєте
6. Накриваємо банки марлею та залишаємо на 3 дні.
7. Забираємо піну та наливаємо горілку.

8. Закриваємо банки стерилізованими та щільними пластиковими кришками або закочуємо металевими кришками.
9. Зберігаємо у підвалі.

Завдяки тому, що ви додасте кору дуба та горілку, огірки довго зберігають щільність і хрумтітимуть