6 Серпня, 2025
Квашу огірки на зиму лише холодним способом. Виходять хрусткі, розсіл довго не каламутніє: залив водою і готово.

Квашу огірки на зиму лише холодним способом. Виходять хрусткі, розсіл довго не каламутніє: залив водою і готово.

Один з найпростіших і найшвидших рецептів консервації огірків на зиму: вони виходять настільки смачними та ароматними, що ви часто будете використовувати цей легкий рецепт.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 2.2 кг;
  • часник, 4 зуб;
  • хрін листя, 1 шт;
  • вишня та смородина листя по 3 шт;
  • петрушка пара гілочок;
  • кора дуба, 1 ст.л;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • кріп парасольки, 2 шт;
  • гострий перець до смаку;
  • перець горошком, 10 шт.;
  • перець запашний, 5 шт.

Для приготування маринаду необхідно :

  • вода, 1 л;
  • сіль, 2 ст.л;
  • горілка, 8 ст.л.

Процес приготування

  1. Об’єм інгредієнтів дано на одну трилітрову банку.
  2. Огірки миємо та заливаємо чистою та холодною водою на пару годин.

3. У чисту та стерилізовану банку на дно вкладаємо спеції та зелень, усі перераховані інгредієнти

4. Укладаємо щільно огірочки.

5. У чистій воді, 1 л, розводимо сіль та виливаємо у банку. Кількість води та солі розраховуйте, виходячи з тієї кількості банок, яку ви заготовляєте

6. Накриваємо банки марлею та залишаємо на 3 дні.

7. Забираємо піну та наливаємо горілку.

8. Закриваємо банки стерилізованими та щільними пластиковими кришками або закочуємо металевими кришками.

9. Зберігаємо у підвалі.

Завдяки тому, що ви додасте кору дуба та горілку, огірки довго зберігають щільність і хрумтітимуть

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *