27 Серпня, 2025
Класичний рецепт заготівлі хрону на зиму: настільки смачно, що неможливо відірватися.

Класичний рецепт заготівлі хрону на зиму: настільки смачно, що неможливо відірватися.

Одна з найпопулярніших вітамінних заготовок на зиму – це з кореня рослини під назвою хрін. Соус подають частіше до м’ясних страв, а при застудах просто їдять із хлібом.

Ось класичний рецепт соусу із хрону з помідорами та часником. Інформує Майстерня ідей.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Помідори розрізають на 4 частини, за бажання очищають від шкірки, пропускають через м’ясорубку.
  2. Пюре поставте варитись на 15 хвилин, знімаючи піну.
  3. Корінь хрону та часник очищають і подрібнюють будь-яким зручним способом, після чого додають до варених помідорів та варять ще 5-7 хвилин.
  4. Додають за смаком сіль, цукор і варять пару хвилин, після чого розливають по стерильним банкам і закривають кришками.

Банки перевертають догори дном, загортають і після того, як охолонуть, прибирають у холодильник на зберігання. Приємного апетиту!

Ось що нам знадобиться:
3,5 кг помідорів,
200 гр кореня хрону,
100 гр часнику,
сіль та цукор за смаком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *