Коли мало часу і немає бажання поратися, але смачних пиріжків дуже хочеться – завжди готую такі оладки на кефірі! Смачні, апетитні та незвичайні, а готуються просто! Ділюсь рецептом з Вами.
Ось що нам знадобиться:
Кефір (жирністю 2,5%) – 400 мілілітрів
Яйце – 1 штука
Сода – 1/4 чайної ложки
Борошно – 200 грам
Сіль та чорний перець – на свій смак
Начинка:
Цибуля зелена – пучок
Яйця – 3 штуки
Покроковий рецепт приготування страви:
У велику миску наливаємо кефір (жирністю 2,5%), додаємо яйце, соду, сіль та чорний мелений перець і все добре перемішуємо.
Зелену цибулю нарізаємо дрібненько і викладаємо в миску до кефірної маси. Відварені яйця дрібно нарізаємо та відправляємо у миску.
Ретельно змішуємо усі інгредієнти. Насипаємо борошно і добре перемішуємо ложкою.
На сковорідці розігріваємо олію і за допомогою ложки формуємо оладки.
Обсмажуємо п’ять хвилин, потім перевертаємо і смажимо ще чотири-п’ять хвилин з іншого боку до золотистої скориночки.
Обов’язково подаємо зі сметанкою